Maži ir dideli agurkėliai keliauja į stiklainius tiek vieni, tiek su kitomis daržovėmis – konservavimo metodų yra tiek daug, kad turbūt neįmanoma visų jų išbandyti.
Dalijamės daugybės šeimininkių pamėgtu ir pasiteisinusiu agurkėlių receptu. Su medumi ir ciberžole marinuoti agurkėliai patiks tiems, kurie mėgsta pikantišką, saldžiarūgštį skonį.
O taip pat šis receptas itin tinka agurkams peraugus, kai jie nebetinka rauginimui ar konservavimui sveiki.
Ir tegu neišgąsdina didelis cukraus kiekis – taip pat nemažas acto kiekis nuslopina saldumą. O cukrus su actu ir sukuria daugelio pamėgtą skonį.
Agurkus pjaustykite kaip norite – griežinėliais, juostelėmis.
Tad išbandykite daugelio pamėgtą receptą, keliaujantį per virtuves.
Su medumi ir ciberžole marinuoti agurkai
Marinatui reikės:
- 1 l vandens
- 2 v. š. medaus
- 2 v. š. druskos
- 160 g cukraus
- 200 ml acto (9 proc.)
- 1 a. š. ciberžolių miltelių
- 1 v. š. garstyčių grūdelių.
Kaip gaminti
Stiklainius švariai išplaukite, sterilizuokite.
Supjaustykite nuplautus agurkus, suberkite į didelį dubenį.
Marinatui užvirkite vandenį, dėkite visus ingredientus, palaukite, kol užvirs, galiausiai supilkite actą ir vėl užvirkite.
Užvirkite kitą puodą vandens, užpilkite ant agurkų ir palaikykite kelias minutes. Nupilkite vandenį, agurkus talpiai dėkite į stiklainius, užpilkite karštu marinatu, uždarykite dangteliais, apverskite ir užkloję palikite, kol atvės.