Sūrio pyragaičiai su avietėmis tiks ir švenčių stalui, ir kasdienai

2023 m. liepos 12 d. 13:12
Lrytas.lt
Saldūs ir spalvingi pyragaičiai puikiai tiks tiek šventei, tiek pasilepinimui eilinę dieną. Pyragaičių skonį bei spalvą galima ir lengvai pritaikyti savo poreikiams – tiesiog pakeiskite avietes kitomis norimomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis, gervuogėmis, braškėmis – būdų tikrai galybė!
Daugiau nuotraukų (3)
Pagrindui reikės:
  • 40 g graikinių riešutų ir 20 g lazdyno riešutų (gali būti tik graikiniai)
  • 40 g avižinių dribsnių
  • 4 datulių be kauliukų
  • 5 ml tirpinto kokosų aliejaus (apie 1 šaukštelis)
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio cinamono
Baltam kremui reikės:
  • 100 g anakardžių
  • 60 ml kokosų pieno (riebaus)
  • 30 ml klevų arba agavų sirupo
  • 10 ml šviežios citrinos sulčių
  • keli lašai vanilės aromato
  • žiupsnio druskos
Rožiniam kremui reikės:
  • 20 g anakardžių
  • 15 ml kokosų pieno (riebaus)
  • 10 ml klevų arba agavų sirupo
  • žiupsnio druskos
  • 40 g šaldytų aviečių
Kaip gaminti
Karštu vandeniu užpilti anakardžius (100 g ir 20 g atskiruose indeliuose) ir palaikyti 30 min. arba daugiau.
Rankiniu trintuvu arba maisto procesoriumi sumalti visus ingredientus pagrindui iki lengvai formuojamos masės.
Iš kepimo popieriaus iškirpti maždaug 1 cm skersmens juosteles ir sudėti po dvi į kiekvieną formelę keksiukų kepimo skardoje suformuojant „X“. Tai padės lengviau išimti pyragaičius.
Pagrindo masę dėti ant kepimo popieriaus juostelių kepimo skardoje – išdalinti lygiai šešiems pyragaičiams ir rankomis įspausti, kad paviršius būtų lygus.
Sumalti visus ingredientus baltam kremui (nuo išmirkytų anakardžių prieš tai nupilti vandenį). Išdalinti šią masę į pyragaičius dedant ant maltų riešutų pagrindo ir išlyginant paviršių. Į kiekvieną formelę dėti maždaug po 1,5 šaukšto, paliekant šiek tiek vietos rožiniam kremui. Visą kepimo skardą įdėti į šaldiklį ir laikyti apie 30 min.
Palaukus 30 min. sumalti visus ingredientus rožiniam kremui. Iš šaldiklio išimti pyragaičius ir paskirstyti rožinę masę ant kiekvieno pyragaičio viršaus išlyginant paviršių. Pyragaičius palaikyti šaldiklyje apie 1 val., o prieš valgymą palaikyti kambario temperatūroje 5–10 min., kad šiek tiek atšiltų. Išimti keliant kepimo popieriaus juosteles už kraštų.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.