Blynai, pyragai, keksiukai, apkepai, sriubos, užkandžiai – iš cukinijų galima paruošti gausybę patiekalų.
Taip pat galima ruošti cukinijas žiemai – gaminti įvairias košes ar užmarinuoti.
Jeigu niekada nebandėte marinuoti cukinijų, šilutiškė Danutė dalijasi patikimu, daug kartų išbandytu receptu. Marinuotos cukinijos tiks prie bet kokio kepsnio, užkandėlėms ar mišrainėms ruošti – tiesiog naudokite jas taip pat, kaip marinuotus agurkus.
Išbandykite Danutės receptą.
Marinuotos cukinijos
Jeigu cukinijos jaunos, nuplaukite jas ir supjaustykite stambesniais gabaliukais. Jeigu didelės, supjaustykite juostelėmis, sėklas pašalinkite. Sudėkite į iškaitintus stiklainius su prieskoniais – krapais, česnako skiltele, pipirais, lauro lapais, garstyčių grūdeliais, mažu gabaliuku aitriosios paprikos.
Galima naudoti ir prieskonių mišinį agurkams marinuoti.
Užvirkite vandenį, užpilkite juo cukinijas. Palaikykite, kol šiek tiek atvės. Vandenį nuo cukinijų supilkite į puodą – dabar ruoškite marinatą.
Jo proporcijos tokios: 1 litrui vandens reikės 1 valgomojo šaukšto su kaupu akmens druskos, 4 valgomųjų šaukštų cukraus, 8 valgomųjų šaukštų 9 proc. acto.
Užvirusį marinatą supilkite ant cukinijų, uždarykite dangteliais, apverskite, sustatykite stiklainius vieną šalia kito, šiltai uždenkite ir palikite, kol atvės.
Laikykite vėsiai.
„Cukinijos būna traškios, saldžiarūgštės ir labai gardžios. Skanaus!“ – palinkėjo Danutė.