Nekeptas tortas su maskarpone ir baltuoju šokoladu: vasara be jo neįsivaizduojama

Šis nekeptas tortas yra su maskarpone ir baltuoju šokoladu, viršus pagamintas iš šviežių braškių. Savo vasarų neįsivaizduoju be nekeptų tortų. Jiems pagaminti nereikia orkaitės, o pats gaminimas yra tikrai nesudėtingas ir gana greitas.

 Nekeptas tortas su maskarpone ir baltuoju šokoladu.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Nekeptas tortas su maskarpone ir baltuoju šokoladu.<br> „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanauk su Aušra“

Jul 8, 2023, 6:19 PM

Šio torto skonis gaivus, lengvai saldus.

Želatinos naudojimas: naudojau „Dr. Oetker“ želatiną. Jos nereikia papildomai išbrinkinti. Taip pat šios želatinos reikia naudoti mažiau nei kitų gamintojų. Kitu atveju skaitykite, kas parašyta ant želatinos pakuotės.

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Taip pat ir grietinėlė. Ją plakiau su jogurtu apie 5 min., kad ji taptų kuo labiau puresnė. Vasaros metu visus produktus ištraukiu iš šaldytuvo ir palaikau kambario temperatūroje apie keletą valandų. Kitu atveju, jei produktai bus šalti, želatina gali sušokti į gumuliukus.

Šiam tortui pagaminti užtenka 1 pakelio minėtos želatinos.

Baltojo šokolado ištirpinimas. Į metalinį indą sudėti šokolado gabaliukus. Į puodą ar keptuvę įpilti šiek tiek vandens. Į jį įdėti indą su šokoladu. Šiek tiek pakaitinti indą su vandeniu. Kai šokoladas pradės tirpti, jį nuimti nuo karščio ir maišyti, kol jis visiškai ištirps.

Baltojo šokolado tirpimo temperatūra yra žema, todėl jis tirpsta labai greitai. Jį lengva perkaitinti ir tokiu atveju šokoladas sušoka į gumuliukus ir yra nebetinkamas naudoti. Kad taip nenutiktų, jį reikia tirpinti labai atsargiai.

Torto išėmimas iš formos: dideliu peiliu braukiu per torto šonus. Jeigu nenorite to daryti, galite kepimo formos vidų apjuosti acetatine juosta. Taip pat galima naudoti ir kepimo popierių, bet torto kraštai bus nelygūs.

Apatinio popieriaus nuėmimas: užkišu peilį tarp popieriaus ir torto apačios. Viena ranka laikau torto apačią, o su kita atsargiai nuimu popierių ir perkeliu į lėkštę.

Nekeptas tortas su maskarpone ir baltuoju šokoladu

Paruošimo laikas – 40 min.

Ingredientai

Pagrindui:

  • 165 g sausainių (naudojau „Gaidelį“)
  • 70 g sviesto

Maskarponės sluoksniui:

  • 500 g maskarponės
  • 180 g graikiško jogurto
  • 200 g grietinėlės (35 proc.)
  • 12 g želatinos (naudojau „Dr. Oetker“)
  • 150 g baltojo šokolado
  • 1–2 valg. š. šviežios citrinos sulčių
  • vanilinio cukraus
  • 80 ml (beveik 1/2 st.) vandens

Braškiniam sluoksniui:

  • 300 g šviežių braškių
  • 8 g želatinos (naudojau „Dr. Oetker“)
  • 50 ml (1/3 st valg. š.) vandens
  • 250 ml (1 st.) maskarponės sluoksnio

Kaip gaminti

Pagrindas. Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Šaukštu viską išmaišyti. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių, šonus patepti sviestu.

Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti pagrindą. Įdėti į šaldytuvą.

Maskarponės sluoksnis. Dubenyje plaktuvu išplakti maskarponę, jogurtą, vanilinį cukrų, citrinos sultis iki purumo. Per 3–4 kartus supilti grietinėlę ir intensyviai plakti apie 4–5 min.

Ištirpinti šokoladą: į metalinį indą sudėti šokolado gabaliukus. Į puodą ar keptuvę įpilti vandens. Į jį įdėti indą su šokoladu. Šiek tiek pakaitinti indą su vandeniu. Kai šokoladas pradės tirpti, jį nuimti nuo karščio ir maišyti, kol jis visiškai ištirps.

Šokoladą kiek atvėsinti ir sumaišyti su maskarponės įdaru.

Į metalinį indą supilti vandenį, apibarstyti želatiną, viską išmaišyti.

Į didelį puodą pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros. Maišant su mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Želatina turi būti visiškai ištirpusi. Į kremą pilti, kai ji bus pravėsusi, bet dar vos šilta.

Želatiną sumaišyti su 4 šaukštais įdaro. Plakant plaktuvu želatiną plona srovele supilti į kremą.

Atidėti 1 stiklinę (250 ml) kremo.

Likusį kremą supilti į kepimo formą. Padėti į šaldytuvą apie valandą ar kol viršus bus apstingęs.

Braškinis sluoksnis. Braškes nuplauti, nupjauti kotelius, perpjauti į kelias dalis. Suberti jas į puodą ir pakaitinti, kol šiek tiek sukris. Tada sutrinti trintuvu iki tyrės. Atvėsinti.

Braškių tyrę sumaišyti su stikline kremo.

Pasiruošti želatiną (žr. aukščiau).

Į indą su želatina įpilti kelis šaukštus braškinio sluoksnio. Išmaišyti ir po truputį supilti į indą su braškiniu sluoksniu.

Jį po truputį užpilti ant torto viršaus. Tortą laikyti šaldytuve per naktį.

Dideliu peiliu perbraukti per torto šonus ir atsargiai nuimti kepimo formą. Peilį užkišti tarp popieriaus ir torto apačios. Nuimti popierių ir perkelti į lėkštę.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.