Prieš daug metų šį receptą išbandžiusi šeimininkė tikina, kad jeigu šeima agurkų ir nesuvalgo, jie puikiai išsilaiko netgi keletą metų.
Tad išbandykite ir jūs – galbūt šis receptas taps jūsų mėgstamiausiu.
Marinatui reikės:
- 5 litrų vandens,
- 20 v. š. cukraus,
- 5 v. š. druskos
- 500 ml acto (9 proc.)
Kaip gaminti
Agurkus švariai nuplaukite, sudėkite į stiklainius kartu su prieskoniais – vyšnių, juodųjų serbentų, laurų lapais, krapais, česnakais, kvapiaisiais ir juodaisiais pipirais, garstyčių sėklomis. Jeigu mėgstate, dėkite po mažą gabaliuką aitriosios paprikos.
Marinatui užvirkite vandenį, dėkite cukrų, druską, supilkite actą.
Užpilkite agurkus verdančiu marinatu, uždenkite dangteliais, apverskite, uždenkite apklotu ir palikite, kol atvės.
„Skanaus“, – palinkėjo Jolanta.