Kas dar galėtų greitai padėti išspręsti šią problemą?
Aš mėgstu maltinukus, bet mano vaikai jų nevalgo. Tad kartais leidžiu sau vakare suvalgyti kokį vieną. O ką vakare valgote jus?
Šiuos maltinukus su kario padažu rekomenduoju jums išbandyti, kai norisi naujų skonių ir kad skrandis negurgėtų.
Maltinukai su kario padažu
Ingredientai:
- 600 g bet kokio faršo (naudojau kiaulienos 12 proc. riebumo)
- 1 kiaušinis
- 1 svogūnas
- pagal poreikį pipirų ir druskos
- 2 skiltelės česnako
- 2 riekės baltos duonos (išmirkytos vandenyje ir nuspaustos)
- žiupsnelis kmynų
- džiūvėsėlių apvolioti
Padažui:
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
- 1 svogūnas
- 1 česnako skiltelė
- 1 valgomasis šaukštas švelnaus kario miltelių
- 1 valgomasis šaukštas maltų kmynų
- 1 valgomasis šaukštas smulkintų kalendrų
- 1 valgomasis šaukštas maltų ciberžolių
- 200 ml vištienos sultinio
- 20 ml tamsaus sojų padažo
Kaip gaminti
Į dubenį dedame maltą kiaulieną, išmirkusią duoną, mušame kiaušinį, sutarkuojame svogūną, susmulkiname česnakus, beriame druskos, pipirų, kmynų. Viską gerai išmaišome ir kelis kartus pamėtome į dubenį.
Drėgnomis rankomis formuojame maltinukus, voliojame džiūvesėliuose ir kepame keptuvėje įkaitusiame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Atidedame.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Suberiame visus prieskonius ir pakaitiname 2 min. Pilame sultinį ir sojų padažą, paverdame iki užvirimo. Nuimame nuo ugnies ir sutriname iki vientisos masės.
Į lėkštę dedame kario padažo ir uždedame maltinuką.
Garnyrui puikiai tinka ryžiai.