Šis desertas yra maistingas, paprastai pagaminamas ir gali puikiai atstoti tikrą saldumyną. Puikiai tiks tiems, kurie kovoja su cukraus demonais ir nori sveikesnės saldumyno alternatyvos. Jį galima valgyti ryte. Desertą galima valgyti iškart.
Braškes geriausia naudoti tokias, kurios jau yra pastovėjusios ir nebesinori jų valgyti. Jas reikia šiek tiek pakaitinti, kol sukris. Gaunasi puikus braškių džemas.
Trupinius gaminau iš avižinių dribsnių, avižų miltų. Svarbu keptuvėje jų nesudeginti, nes jie gali staigiai patamsėti ir tapti per daug apskrudę. Avižų miltus galima keisti kitais miltais. Vietoj trupinių galima naudoti granolą.
Desertas su braškėmis ir linų sėmenimis
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 8 min. Kiekis: 2 porcijos
Ingredientai:
- 200 g jogurto be priedų
- 2 valg. š. maltų linų sėmenų
Trupiniams:
- 6 valg. š. avižinių dribsnių
- 2 valg. š. avižų miltų (ar kitų miltų)
- 20 g minkšto sviesto
- 1 valg. š. datulių sirupo (ar kito saldiklio)
Braškėms:
- 200 g smulkiai supjaustytų braškių
- 1 valg. š. datulių sirupo (ar kito saldiklio)
Gaminimas
Braškes pakaitinti puode, kol jos suminkštės ir sukris (apie 4–5 min.). Įpilti sirupo. Palikti atvėsti.
Inde sumaišyti avižinius dribsnius, miltus, sviestą. Masė gali būti kiek lipni. Paskrudinti saujoje keptuvėje ant neaukštos kaitros apie 3–4 min. (svarbu nesudeginti). Į pabaigą įpilti sirupo ir viską išmaišyti. Atvėsinti.
Linų sėmenis sumaišyti su jogurtu ir šaukštu pakaitintų braškių.
Sluoksniuoti: jogurtas, trupiniai, braškės, trupiniai.