Šį desertą gaminau Joninių šventei, bet kartais tam, kad pasimėgautume desertu, nereikia jokios šventės. Tad kviečiu gaminti drauge.
Varškės „Tinginys“ su uogomis ir aguonomis
Porcijos 6 – 8. Užtruksite apie 20 min., plius laikas, kol desertas ilsėsis šaldytuve.
Reikės:
- 400 g varškės;
- 0,5 skardinės sutirštinto pieno;
- 200 g kambario temperatūros sviesto;
- pusės citrinos sulčių;
- 1 citrinos žievelės;
- 1 v. š. aguonų;
- 400 g sausainių;
- 400–500 g mėgstamų uogų (naudojau braškes ir šilauoges).
Kaip gaminti
Į dubenį suberiame varškę, supilame sutirštintą pieną ir viską rankiniu smulkintuvu (plaktuvu) sutriname iki vientisos masės. Nutarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame sultis, suberiame aguonas ir gerai išmaišome.
Sudedame kambario temperatūros sviestą ir viską gerai išsukame, kad masė būtų glotni ir tolygi.
Suberiame šilauoges, kubeliais pjaustytas braškes, sutrupintus sausainius. Masę gerai išmaišome.
Stipriai suspaudžiame, suformuodami volelį ir dedame į šaldytuvą bent 4–6 val. stingti ir skoniams susidraugauti.