Patiekite su grietine, graikinio jogurto padažu ar kitu mėgstamu pagardu.
Gardu, greita ir lengva – ir ko daugiau reikia vasariškiems pietums ar vakarienei?
Žiedinio kopūsto blyneliai
Reikės:
- pusės didelio kalafioro galvos (arba vieno nedidelio)
- 2 kiaušinių
- 4–5 šaukštų miltų
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- druskos ir pipirų
- mėgstamų prieskoninių žolelių
- aliejaus blyneliams kepti
Kaip gaminti
Žiedinį kopūstą susmulkinkite – pulsuojančiu režimu sutrinkite trintuvu iki trupinių (tik nesumalkite į košę) arba sutarkuokite burokine tarka. Nieko tokio, jeigu ir liks stambesnių gabalėlių.
Suberkite žiedinių kopūstų trupinius į dubenį, įkulkite kiaušinius, berkite miltus, prieskonius ir rankomis viską sumaišykite. Masė turi būti minkšta ir standi, bet ne per kieta. Jei ji atrodo per drėgna, berkite šaukštą miltų.
Drėgnomis rankomis formuokite blynelius ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių apie porą minučių, kol gražiai apskrus.
Patiekite su grietine ar jogurtu, jogurtiniu česnakiniu padažu.
Skanaus!