Prisipažinsiu, kad kasdien gaminu, ir vis ką nors nauja ir kita. Šeima tiesiog nenori to paties maisto, o kad jo nereikėtų švaistyti, gaminu po nedaug ir tik tam kartui pavalgyti.
Bet jeigu jau taip atsitinka, kad ima ir užsilieka koks nors gabalėlis mėsytės, bandau jį paversti kuo nors kitu. Taip atsitiko su kepta vištiena. Liko pora iškeptų kumpelių, tad greitai sumeistravau skanias salotas su vištienos likučiais, primenančias Cezario salotas.
Salotos su vištiena
Porcijos 3. Užtruksite apie 10 min.
Reikės:
- pusės gūžinės salotos (vadinamosios „iceberg“);
- pusės ilgavaisio agurko;
- 2 pomidorų;
- 2 virtų kiaušinių;
- 1 v. š. tarkuoto kietojo sūrio;
- keptos vištos likučių;
- duonos skrebučių;
- žiupsnio druskos.
Padažui:
- 1 v. š. majonezo;
- 1 v. š. graikinio jogurto;
- 1 v. š. Vorčesterio padažo;
- 1 skiltelės česnako;
- šlakelio citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Salotą supjaustome ruoželiais, agurką – šiaudeliais, kiaušinius – riekelėmis, pomidorus – stambesniais gabalėliais, vištieną pasmulkiname.
Į lėkštę dedame daržoves, vištieną, kiaušinius. Apibarstome duonos skrebučiais, tarkuotu sūriu, apšlakstome padažu.