Tešlai reikės:
- 210 g miltų
- 120 g sviesto
- 180 g varškės
- 1 kiaušinio
- 50 g cukraus
- 1/3 a. š. kepimo miltelių
Įdarui reikės:
- 2–3 v. š. kreminio sūrio
- 2–3 rabarbarų stiebų
- ~ 500 g braškių
- 1 v. š. cukraus braškėms apibarstyti
- kiaušinio tešlai aptepti
- ledų
Visus tešlai skirtus produktus sudedame į dubenį ir užminkome tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę, dedame į šaldytuvą maždaug 30 min.
Ištraukiame tešlą iš šaldytuvo ir ant kepimo popieriaus iškočiojame tešlos apskritimą. Tepame kreminį sūrį.
Nuplautus rabarbarus ir braškes supjaustome gabaliukais.
Ant tešlos pirma dedame rabarbarų sluoksnį, po to ant viršaus – braškių sluoksnį. Ant viršaus pabarstome šaukštą cukraus. Užlankstome tešlos kraštus, juos aptepame kiaušiniu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35–40 min. Iškepus leidžiame šiek tiek atvėsti, barstome cukraus pudra, dedame ledų.
Skanaus!