Kefyrinė panakota: gaivus ir paprastas desertas, kuriuo mėgautis galima be sąžinės graužimo

2023 m. birželio 21 d. 17:31
Lrytas.lt
Receptas
Šis lengvas ir vasariškas desertas pagaminamas per penkias minutes. O po to tereikės tik sulaukti, kol atvės, ir mėgautis ne sąžinės graužimo, nes jis – neriebus, ne per saldus ir labai gaivus. Tad puikiai tiks pasilepinti karštą vasaros dieną.
Daugiau nuotraukų (1)
Desertą galima ir netgi reikia pagaminti dieną prieš patiekiant – tad jis puikiai tinka laukiant svečių. Paruošus iš anksto, vienas darbas bus padarytas.
Be to, desertas gaminamas atskiromis porcijomis – tad taip pat puikiai tinka vakarėliui.
Jį galima gardinti bet kokiomis sezoninėmis uogomis, o jeigu norite, viršų apliekite spalvota žele.
Kefyrinė panakota
Reikės:
  • 3 puodelių kefyro
  • 1 puodelio pieno
  • 3 a. š. želatinos
  • 0,5 stiklinės cukraus (ar pagal skonį)
  • 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
Mažame dubenyje užpilkite želatiną keliais šaukštais pieno. Leiskite pastovėti, kol išbrinks, apie 5 minutes.
Puode pašildykite pieną ir cukrų ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Pienas turi būti karštas, bet neužvirti. Įmaišykite išbrinkusią želatiną, pakaitinkite, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite kefyrą, išmaišykite.
Supilstykite į indelius ir padėkite atvėsti. Kai visiškai atvės, dėkite į šaldytuvą ir šaldykite mažiausiai 3 valandas.
Puoškite šviežiomis uogomis ir patiekite.
panakotadesertasreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.