Desertą galima ir netgi reikia pagaminti dieną prieš patiekiant – tad jis puikiai tinka laukiant svečių. Paruošus iš anksto, vienas darbas bus padarytas.
Be to, desertas gaminamas atskiromis porcijomis – tad taip pat puikiai tinka vakarėliui.
Jį galima gardinti bet kokiomis sezoninėmis uogomis, o jeigu norite, viršų apliekite spalvota žele.
Kefyrinė panakota
Reikės:
- 3 puodelių kefyro
- 1 puodelio pieno
- 3 a. š. želatinos
- 0,5 stiklinės cukraus (ar pagal skonį)
- 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
Mažame dubenyje užpilkite želatiną keliais šaukštais pieno. Leiskite pastovėti, kol išbrinks, apie 5 minutes.
Puode pašildykite pieną ir cukrų ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Pienas turi būti karštas, bet neužvirti. Įmaišykite išbrinkusią želatiną, pakaitinkite, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite kefyrą, išmaišykite.
Supilstykite į indelius ir padėkite atvėsti. Kai visiškai atvės, dėkite į šaldytuvą ir šaldykite mažiausiai 3 valandas.
Puoškite šviežiomis uogomis ir patiekite.