Inga pirmą kartą į Norvegiją atvyko 2004 metais per atostogas. Šalis taip patiko, tad kitais metais ji nutarė grįžti ir pasilikti čia ilgėliau. Lietuvoje moteris dirbo vienoje Panevėžio kavinių, kur gamino karštuosius patiekalus.
Nors seniai buvo susidraugavusi su maisto gamyba, nutarusi emigruoti moteris pasižadėjo niekada negrįžti į virtuvę. Jai norėjosi pokyčių.
Iš pradžių Inga įsikūrė Norvegijos pietuose, nedideliame miestelyje, kur įsidarbino viešbutyje. Pramokusi norvegiškai lietuvė ėmė dirbti vaikų darželyje asistente.
Svečioje šalyje buvusi panevėžietė ištekėjo už norvego, susilaukė dviejų dukterų – Elle (12 m.) ir Lilli (7 m.). Tačiau po vienuolika metų trukusios santuokos moteris išsiskyrė ir prieš septynerius metus persikraustė su vaikais į Fredrikstado miestą.
Čia praleido nemažai laiko, susidraugavo su vietos žmonėmis, bet netrukus vėl kels sparnus. Inga su dukterimis apsigyvens Konsbergo mieste pas dabartinį širdies draugą lietuvį Norbertą. Moteris jau sulaukė pasiūlymo naujoje vietoje dirbti garsiame SPA viešbutyje restorano šefo padėjėja.
Daugiau apie ją skaitykite čia: „Lietuvė norvegus sužavėjo panevėžietiškais kepsniais: „Pagaminčiau net iš miegų prikelta“
Su „Savaitgalio“ skaitytojais Inga pasidalijo keliais receptais. Išbandykite rabarbarų pyragą pagal jos receptą.
Rabarbarų pyragas
Tešlai reikės:
- 150 g sviesto
- 350 g miltų
- 50 g cukraus
- 1 kiaušinio trynio
- 4 v. š. vandens
Kremui reikės:
- 5 kiaušinių trynių
- 3/4 litro pieno
- 1 vanilės ankšties
- 150 g cukraus
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo
- 50 ml romo
Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir leiskite jam padirbėti apie 5 min., kad sviestas gerai įsimaišytų į tešlą. Tešlą, susukę į maistinę plėvelę, dėkite į šaldytuvą nuo 30 min. iki valandos. Išėmę atšalusią iškočiokite pagal formą, kurioje kepsite. Tešlos dugną subadykite šakute ir pakepkite 200 laipsnių karštyje 10 min.
Kremui puode išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Iš vanilės ankšties išskobkite sėklas ir į kiaušinių mišinį suberkite sėklas bei ankštis. Sumaišykite su pienu ir įmaišykite kukurūzų krakmolą į mišinį. Kaitinkite mišinį ant vidutinės ugnies vandens vonelėje nuolat maišydami, geriausia mentele.
Pienas turi pasiekti virimo būseną, kol pradės tirštėti, tai užtrunka šiek tiek laiko. Jis neturi virti (tada jis suskils). Kremą pastatykite atvėsti, tuo pat metu supilkite romą. Atvėsęs kremas tampa šiek tiek standesnis. Reguliariai pamaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Uždėkite ant kremo maistinę plėvelę taip, kad ji atsigultų ant kremo, šitaip nesusidarys pieno pluta.
Ant praaušusios tešlos dėkite vanilinį kremą ir apie kilogramą smulkintų nuskustų rabarbarų. Prieš dėdami supjaustytus rabarbarus ant kremo pabarstykite juos cukrumi pagal skonį. Tada įdėkite 1 v. š. krakmolo, kad kepdami rabarbarai išlaikytų formą, nesutežtų. Pyragą kepkite 200 laipsnių temperatūroje 40 min.