Šiek tiek saldus padažas taip pat įneš skonių įvairovės ir tokiomis salotomis bus skanu mėgautis tiek žiemą, norint sotumo, tiek vasarą, kai ieškome gaivumo.
Reikės:
- apie 40 g salotų mišinio
- 90 g tofu („Marinated“ rūšies)
- 35 g anakardžių
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- pusės sunokusio avokado
- 1/4 nedidelio svogūno
- 1/3 nedidelės geltonosios paprikos
- 1 šaukštelio garstyčių (naudotos grūdėtos)
- 1 šaukštelių agavų sirupo
- 2 šaukštų šviežios citrinos sulčių
- 2 griežinėlių konservuotų Chalapos paprikų (nebūtina)
- šiek tiek druskos
Kaip gaminti
Susmulkinti apie ¼ svogūno, trečdalį nedidelės geltonosios paprikos ir Chalapos griežinėlius. Pusės avokado vidinę dalį peiliu supjaustyti rombais ir išskaptuoti šaukšteliu, kad gautųsi nedideli gabalėliai. Viską sudėti į indą kartu su salotomis ir išmaišyti.
Paruošti padažą – į indą sudėti garstyčias, agavų sirupą, šviežios citrinos sultis ir žiupsnį druskos ir išmaišyti iki vientisos masės.
Kubeliais supjaustyti tofu.
Į keptuvę įpilti apie šaukštą alyvuogių aliejaus ir įkaitinti. Sudėti pjaustytą tofu ir kepti apie 4–5 minutes vis pamaišant, kol paruduos. Tada sudėti anakardžius ir pakepti dar kelias minutes, kol ir anakardžiai paruduos. Užberti šiek tiek druskos ar kitų pasirinktų prieskonių (tinka prieskonių mišiniai – bulvių, vištienos ir kt.) ir išmaišyti.
Į salotų masę supilti padažą ir gerai išmaišyti. Ant viršaus sudėti keptą tofu ir anakardžius, galima apibarstyti norimomis sėklomis, patiekti su duona ar kitais priedais.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.