Šių blynų-varškėčių nereikia atskirai suformuoti ar apvolioti miltuose. Tešla turėtų būti gana tiršta.
Paskutiniu metu eksperimentuodavau gamindama varškėčius, bet vis kas nors nepavykdavo taip, kaip aš noriu. Tad kilo mintis pasigaminti tokius varškės blynelius, kuriuose būtų mažai miltų ir nebūtų jokio pridėtinio cukraus.
Keletas patarimų, kaip gaminti šiuos blynus su varške ir bananais:
Receptas nurodytas vienai porcijai. Visus šlapius ingredientus reikia sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Geriausia naudoti prinokusį bananą, nes blynai bus saldesni. Daugiau jokio saldiklio nenaudojau, nes man saldumo užteko. Mėgstantiems saldžiau galima papildomai pasisaldinti.
Varškę naudojau birią 9 proc. riebumo.
Miltus naudojau šviesius speltų. Naudojant kvietinius miltus, jų reiktų dėti kiek mažiau. Matavimo šaukštą naudojau 15 ml.
Miltų tešloje reikia nepermaišyti, nes blynai gali gautis kaip guminiai.
Tešla turėtų būti tiršta. Kepant ją reikia kabinti su šaukštu, o tešlos likutį nubraukti su pirštu. Šie blynai su varške ir bananais yra skaniausi tik ką iškepti.
Patiekiau su trintomis braškėmis.
Blynai su varške ir bananais
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 10 min. Kiekis: 7 blynai
Ingredientai:
- 150 g birios varškės (9 proc. riebumo)
- 1 kiaušinio, vidutinio dydžio
- 1/2 vidutinio dydžio banano (geriau naudoti prinokusį)
- 20 g (4 val. š.) baltų speltų miltų
- 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
- lydyto sviesto ar aliejaus kepimui
Gaminimas
Į dubenį suberti varškę, bananą, kiaušinį. Viską sutrinti maisto smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
Suberti miltus, kepimo miltelius. Atsargiai išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant neaukštos/vidutinės kaitros. Kabinti su kaupu po 1 valg. š. tešlos (ji bus tiršta) ir kepti po 3–4 minutes iš abiejų pusių.