Su garstyčiomis marinuota silkė: užkandis, kuris ilgai ant stalo neužsigulės

2023 m. birželio 13 d. 14:17
Lrytas.lt
Receptas
Marinuota silkė – vienas mėgstamiausių produktų, tinkančių tiek kasdieniam, tiek švenčių stalui. Patiekta su juoda duona ji bus puikus užkandis, o su karštomis virtomis ar keptomis bulvėmis ir varškės padažu ar grietine – puikūs pietūs ar vakarienė.
Daugiau nuotraukų (1)
Išbandykite su garstyčiomis marinuotą silkę – kvapni ir švelnaus skonio silkė puikiai derės su tradiciniais priedais.
Taip paruošta silkė puikiai tiks ir iškylaujant gamtoje, ir laukiant svečių – ilgai ant stalo ji neužsigulės.
Su garstyčiomis marinuota silkė
Reikės:
  • 2 silkių (neišdarinėtų)
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų galvų
  • 4 v. š. aliejaus
  • 1 v. š. garstyčių (tinka ir grūdėtosios)
  • 2 v. š. obuolių acto
  • 1 v. š. cukraus
  • ką tik maltų pipirų
Kaip gaminti
Silkes išdarinėkite, supjaustykite gabaliukais.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Stiklainyje sluoksniuokite silkę ir svogūnus.
Sumaišykite aliejų, garstyčias, actą, cukrų, pipirus, užpilkite silkę.
Stiklainį uždarykite ir palaikykite šaldytuve per naktį.
marinuota silkėreceptasgarstyčios
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.