Išbandykite su garstyčiomis marinuotą silkę – kvapni ir švelnaus skonio silkė puikiai derės su tradiciniais priedais.
Taip paruošta silkė puikiai tiks ir iškylaujant gamtoje, ir laukiant svečių – ilgai ant stalo ji neužsigulės.
Su garstyčiomis marinuota silkė
Reikės:
- 2 silkių (neišdarinėtų)
- 2 vidutinio dydžio svogūnų galvų
- 4 v. š. aliejaus
- 1 v. š. garstyčių (tinka ir grūdėtosios)
- 2 v. š. obuolių acto
- 1 v. š. cukraus
- ką tik maltų pipirų
Kaip gaminti
Silkes išdarinėkite, supjaustykite gabaliukais.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Stiklainyje sluoksniuokite silkę ir svogūnus.
Sumaišykite aliejų, garstyčias, actą, cukrų, pipirus, užpilkite silkę.
Stiklainį uždarykite ir palaikykite šaldytuve per naktį.