K. Krivickas rekomenduoja: viščiukų šlaunelių kepsneliai su pasakiškai skaniu padažu

2023 m. birželio 10 d. 19:44
Kristupas Krivickas, tinklaraščio „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ autorius
Receptas
Kepsninėse rusena žarijos. Kvapus dūmas kutena nosį, vartant kepsnelius ant grotelių net seilės varva, o pasakiškai skanus Alabamos padažas tiesiog varo iš proto.
Daugiau nuotraukų (3)
Viščiukų šlaunelių kepsneliai 
Reikės:
  • 1 kg viščiukų šlaunelių be kaulų ir odos
  • smulkintų petražolių
  • bandelių
Marinatui reikės:
  • 6–8 trintų česnako skiltelių
  • 3 v. š. aliejaus
  • 2 a. š. paprikos
  • 2 a. š. druskos
  • 1 a. š. juodųjų pipirų
Alabamos padažui reikės:
  • 125 ml majonezo
  • 2 v. š. krienų
  • 2 v. š. citrinų sulčių
  • 2 v. š. cukraus
  • 1 v. š. sidro acto
  • 1 a. š. geltonų garstyčių
  • 1/2 a. š. druskos
  • 1/2 a. š. juodųjų pipirų
  • 1/2 a. š. Kajeno paprikų
Inde sumaišome visus Alabamos padažo ingredientus. Atidedame.
Viščiukų šlauneles marinuojame porą valandų. Vartydami kepame virš karštų žarijų 8–10 minučių.
Pašildome perpjautas bandeles, dedame į jas po 1–2 vištienos kepsnelius, apibarstome petražolėmis, apliejame Alabamos padažu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.