Viščiukų šlaunelių kepsneliai
Reikės:
- 1 kg viščiukų šlaunelių be kaulų ir odos
- smulkintų petražolių
- bandelių
Marinatui reikės:
- 6–8 trintų česnako skiltelių
- 3 v. š. aliejaus
- 2 a. š. paprikos
- 2 a. š. druskos
- 1 a. š. juodųjų pipirų
Alabamos padažui reikės:
- 125 ml majonezo
- 2 v. š. krienų
- 2 v. š. citrinų sulčių
- 2 v. š. cukraus
- 1 v. š. sidro acto
- 1 a. š. geltonų garstyčių
- 1/2 a. š. druskos
- 1/2 a. š. juodųjų pipirų
- 1/2 a. š. Kajeno paprikų
Inde sumaišome visus Alabamos padažo ingredientus. Atidedame.
Viščiukų šlauneles marinuojame porą valandų. Vartydami kepame virš karštų žarijų 8–10 minučių.
Pašildome perpjautas bandeles, dedame į jas po 1–2 vištienos kepsnelius, apibarstome petražolėmis, apliejame Alabamos padažu.