Dekoracijos reikalingos tikrai ne vien dėl grožio – dėl jų kiekvienas kąsnis suskamba vis kitokia skonio. Todėl siūlau nebijoti ir puošiant improvizuoti.
Reikės:
- 1 puodelio pūstų ryžių
- 1/2 puodelio moliūgų sėklų
- 1/2 puodelio kapotų migdolų
- 1/4 puodelio ispaninių šalavijų sėklų
- 1/2 puodelio riešutų sviesto
- 1/3 puodelio agavų sirupo
- 3 v. š. kokosų aliejaus
- žiupsnelio druskos
- 3 v. š. kakavos
- 1 a. š. cinamono
- 100 g juodojo šokolado
- 1 v. š. kokosų aliejaus
- dekoravimui galima naudoti migdolus, šaldytas avietes, džiovintus ananasus, moliūgų sėklas ir pūstus ryžius.
Kaip gaminti
Pūstus ryžius, moliūgų sėklas ir kapotus migdolus apie 20 min. pakepiname 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (pakepus 10 min. pamaišome).
Kepintus ryžius, moliūgų sėklas ir migdolus sumaišome su ispaninių šalavijų sėklomis.
Riešutų sviestą, agavų sirupą, kokosų aliejų ir druską maišydami kaitiname nedideliame puode. Kai viskas išsilydo, išjungiame viryklę ir įmaišome kakavą su cinamonu. Tuomet greitai suberiame ryžių, sėklų ir riešutų masę ir viską gerai išmaišome.
Gautą masę lygiomis dalimis sudedame į keksiukų formeles (galima rinktis ir kitokias) ir dedame į kamerą, kad šiek tiek pastingtų.
Išlydome šokoladą su kokosų aliejumi. Pilstome po maždaug pusantro šaukštelio šokolado ant kiekvieno pyragėlio, papuošiame ir dedame nakčiai į kamerą.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Skaniai kepa“.