Purus ir labai gardus rabarbarų pyragas: receptas, kurį verta užsirašyti

2023 m. birželio 7 d. 17:46
Lrytas.lt
Receptas
Paprasto, bet puraus ir labai gardaus rabarbarų pyrago receptas. Produktų jam rasite kiekvienoje virtuvėje, tad kol dar tęsiasi rabarbarų  sezonas, išbandykite. 
Daugiau nuotraukų (1)
Šį pyragą galima pagardinti ir braškėmis, tačiau nebūtinai. 
Beje, recepto nepamirškite ir rabarbarų sezonui pasibaigus – šį pyragą galima gardinti bet kokiomis sezoninėmis uogomis ar vaisiais. 
Tad išsikepkite, pasimėgaukite patys ir palepinkite šeimyną.
Purus rabarbarų pyragas 
Reikės:
  • 200 g minkšto sviesto
  • 180 g cukraus
  • 4 kambario temperatūros kiaušinių
  • vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 220 g miltų 
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 500 g rabarbarų
Kaip gaminti 
Rabarbarus supjaustykite, apibarstykite cukrumi ir atidėkite į šalį. Išsiskyrusias sultis nupilkite.
Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Berkite vanilinio cukraus, druskos.
Į masę po vieną įkulkite ir įmaišykite kiaušinius. 
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į sviesto ir cukraus masę. Sumaišykite, tačiau nepermaišykite. Įmaišykite rabarbarus.
Į kepimo formą, išteptą riebalais, sukrėskite masę. 
Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, praėjus pusei laiko įjunkite „vėjelio“ funkciją. 
Kepkite apie 50 min. 
Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
rabarbarų pyragasreceptasrabarbarai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.