Šį pyragą galima pagardinti ir braškėmis, tačiau nebūtinai.
Beje, recepto nepamirškite ir rabarbarų sezonui pasibaigus – šį pyragą galima gardinti bet kokiomis sezoninėmis uogomis ar vaisiais.
Tad išsikepkite, pasimėgaukite patys ir palepinkite šeimyną.
Purus rabarbarų pyragas
Reikės:
- 200 g minkšto sviesto
- 180 g cukraus
- 4 kambario temperatūros kiaušinių
- vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 220 g miltų
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 500 g rabarbarų
Kaip gaminti
Rabarbarus supjaustykite, apibarstykite cukrumi ir atidėkite į šalį. Išsiskyrusias sultis nupilkite.
Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Berkite vanilinio cukraus, druskos.
Į masę po vieną įkulkite ir įmaišykite kiaušinius.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į sviesto ir cukraus masę. Sumaišykite, tačiau nepermaišykite. Įmaišykite rabarbarus.
Į kepimo formą, išteptą riebalais, sukrėskite masę.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, praėjus pusei laiko įjunkite „vėjelio“ funkciją.
Kepkite apie 50 min.
Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.