Nepakartojamo skonio šioms salotoms suteikia padažas ir sezamų sėklos.
Išbandykite – ir galbūt jos taps jūsų vasaros topu!
Korėjietiškos agurkų salotos su morkomis ir sezamais
Reikės:
- 2 ilgavaisių agurkų
- 1–2 morkų
- 2–4 česnako skiltelių
- 2 šaukštų sezamų sėklų
Padažui reikės:
- 2 v. š. sojų padažo
- 1 v. š. medaus
- 2 cm tarkuotos imbiero šaknies
- 1 v. š. Vorčesterio padažo
- 1 v. š. obuolių acto
- 3 v. š. ką tik išpaustų apelsinų sulčių
- 2 v. š. vandens
- 0,5 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių
- 0,5 a. š. saldžiųjų paprikų miltelių
- 0,5 a. š. jūros druskos
Kaip gaminti
Agurkus supjaustykite skritinėliais ar pagaliukais, morkas sutarkuokite šiaudeliais, sukapokite česnako skilteles.
Paruoškite padažą ir viską sumaišykite, apibarstykite sezamų sėklomis.
Palaikykite valandą ar daugiau, kad skoniai „susiraugautų“, ir patiekite.