„La troškinys“ pagal Viktorijos Mauručaitės receptą patiks ir mažiems, ir dideliems

Dainininkė ir renginių organizatorė Viktorija Mauručaitė su „Stiliaus“ skaitytojais pasidalijo daržovių troškinio „La troškinys“ receptu. Šis sveikas ir gardus patiekalas patiks ir mažiausiems vagytojams.

 V. Mauručaitė pasidalijo daržovių troškinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
 V. Mauručaitė pasidalijo daržovių troškinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
 V. Mauručaitė pasidalijo daržovių troškinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
 V. Mauručaitė pasidalijo daržovių troškinio receptu.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 3, 2023, 2:49 PM

Pirmiausia pasigaminkite padažą.

Jam reikės:

  • paprikos
  • svogūno
  • česnako
  • morkos
  • 2 pomidorų
  • jei turite, čia puikiai tiks ir keletas geltonųjų slyvučių.

Kaip gaminti:

Daržoves nuplaukite, pomidorų žieveles įpjaukite, apšlakstykite aliejumi ir šaukite į orkaitę apkepti (apie 20 min.).

Išėmę iš orkaitės nuimkite pomidorų ir paprikos žieveles, išspauskite keptą česnaką (jei kepėte visą nevalytą galvutę).

Žiupsnelis druskos, pipirų ar norimų prieskonių, šlakelis alyvuogių aliejaus (Viktorija įdėjo šakelę šviežių petražolių ir keletą bazilikų lapelių). Viską sutrinkite.

Patiekalui reikės (25 cm skersmens kepimo formai):

  • 2 baklažanų
  • 2 cukinijų
  • 2 skirtingų spalvų pomidorų

Kuo daugiau spalvų, tuo gražesnis vaizdas apetitui sužadinti, tad spalvotos gali būti ir cukinijos.

Cukiniją, baklažaną, pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais.

Baklažanus pabarstykite druska ir palaukite apie 20 min., kad iš jų išsiskirtų vanduo (nebūtina, bet tokiu atveju baklažanas nebus ištižęs). Jei barstėte druska, reikia ją nuplauti ir baklažanus nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Į formos dugną supilkite jau pagamintą padažą, tolygiai paskirstykite pagal spalvas griežinėliais supjaustytas daržoves. Pvz., raudonas pomidoras, baklažanas, cukinija, oranžinis pomidoras ir t.t.

Sudėtas daržoves apšlakstykite mėgstamu alyvuogių aliejumi, apibarstykite mėgstamais prieskoniais (Viktorija naudojo druską ir čimičiurio prieskonių mišinį), uždenkite formą kepimo popieriaus lakštu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Kuo plonesni griežinėliai, tuo greičiau sukepa daržovės.

Taip paruoštas daržoves galima valgyti vienas, su ryžiais, makaronais ar mėsos, žuvies patiekalais kaip garnyrą.

Jei norite sotesnio patiekalo, galima sluoksniuoti į tarpus dedant mocarelos griežinėlius.

Parengė Laura Bulvydė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?