Receptu dalijasi lrytas.lt skaitytoja Toma.
„Aš naudojau braškes ir mangus, kuriuose gausu vitamino C ir antioksidantų, bet galima eksperimentuoti ir rinktis kitus patinkančius vaisius ar uogas. Taip pat renkuosi graikišką jogurtą, kuriame gausu probiotikų, bet taip pat galima naudoti ir kitą patinkantį jogurtą.
Na ir žinoma, kad būtų dar skaniau, įberiu į masę juodo šokolado gabaliukų ir galiausiai kąsnelius aplieju ištirpintu juodu šokoladu“, – rašo ji.
Sveikuoliški šaldyto jogurto kąsneliai
Ingredientai:
- 4–5 braškės (supjaustytos)
- 1 mangas (supjaustytas gabalėliais)
- 1/3 stiklinės graikiško jogurto
- juodojo šokolado 70 proc. (dalį dedu į masę, o dalį naudoju kąsneliams aplieti)
- druska (pagal skonį)
Kaip gaminti
Susmulkinkite vaisius ir uogas norimo dydžio gabalėliais.
Į dubenį suberkite susmulkintus vaisius, šokolado gabalėlius ir sumaišykite su graikišku jogurtu.
Šaukštu masę dėkite ant kepimo skardos, ar kitos dangos, išklotos kepimo popieriumi ir formuokite kąsnelius.
Suformuotus kąsnelius ant kepimo skardos įdėkite į šaldiklį ir palaukite apie 30 min. arba kol sustings.
Sustingusius kąsnelius pamerkite į ištirpintą juodą šokoladą. Jei norite sodresnio skonio, galite šiek tiek apibarstyti druska.
Šokoladu aplietus kąsnelius dėkite į šaldiklį ir leiskite sustingti.
Sustingus galima mėgautis iškart.