Blynelių purumo ir minkštumo paslaptis – tešlos išmaišymas: kuo mažiau ją maišysite, tuo puresni bus blyneliai. Taip, taip, gali ir netgi turi likti mažų miltų gumulėlių, dėl to galite visai nesibaiminti – blynai iškepa kuo puikiausiai.
Vietoj braškių galite naudoti kitas mėgstamas uogas – mėlynes, šilauoges, avietes ir pan., tačiau braškių gabalėliai šiuose blyneliuose itin tinka.
O gardinkite blynus kaip tik patinka – medumi, šokoladu, sirupais, uogienėmis. Skanaus visiems!
Amerikietiški blyneliai su braškėmis
Reikės (4 porcijoms):
- 250 ml pasukų arba kefyro
- 130 g miltų
- 1 saujos susmulkintų braškių
- 1 kiaušinio
- 2,5 v. š. cukraus
- 1 v. š. sviesto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 0,5 a. š. valgomosios sodos
- 0,5 a. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 0,5 a. š. druskos
- šiek tiek sviesto blyneliams kepti
Sviestą išlydykite ir palikite šiek tiek atvėsti.
Viename dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską, kitame plakimo šluotele ar šaukštu išplakite kiaušinį su kefyru ir vanile. Pamažu įmaišykite išlydytą sviestą.
Miltuose padarykite duobutę. Supilkite kiaušinių ir kefyro masę, atsargiai šaukštu sumaišykite su miltais. Lėtai įmaišykite braškių gabalėlius. Kuo mažiau tešlą maišysite, tuo puresni bus blynai. Miltų visiškai įmaišyti nereikia, turėtų likti šiek tiek gumulėlių.
Įkaitinkite keptuvę ant silpnesnės ugnies, patepkite sviestu, pilkite mažą samtelį tešlos kiekvienam blynui ir kepkite. Blynelius apverskite tada, kai pasimato maži burbuliukai. Kepkite, kol dailiai parunda iš abiejų pusių.
Patiekite su sirupais, uogiene ar mėgstamais vaisiais ir uogomis.