Ją paruošite vos iš kelių ingredientų.
Ypatingai gero skonio šiai uogienei suteiks truputėlis vanilės, tačiau tai – ne vienintelis prieskonis, kurį galite naudoti. Vietoje jos galite dėti citrinos ar apelsino žievelės, malto kardamono ar netgi žiupsnelį džiovintų levandų. Bandykite – ir atraskite savo skonį.
Skanaukite rabarbarų uogienę su jogurtu, avižinių dribsnių koše ar blynais, gardinkite ja vanilinius ar braškinius ledus, kitus desertus – yra šimtai būdų, kaip ja pasimėgauti. Tad ruoškite dabar – skanaudami žiemą prisiminsite šiltas vasaros dienas.
Rabarbarų uogienė
Reikės:
- 12–14 rabarbarų stiebų
- 200 g cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės pastos arba 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Kaip gaminti
Nulupkite rabarbarus ir supjaustykite, suberkite į puodą.
Supilkite cukrų, dėkite vanilę arba kitus prieskonius, druską.
Užvirkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps. Sumažinkite kaitrą ir retkarčiais pamaišydami virkite, kol rabarbarai suminkštės.
Po 10 minučių uogienė bus išvirusi, bet jeigu norite tirštesnės, maišydami pavirkite dar apie pusvalandį.
Išpilstykite į stiklainėlius ir laikykite vėsiai.