Kartai, užaugusiai su televizijos laida „Kibir tele vibir“, iš atminties neišdyla įspūdingo skraiste apsigaubusio, tamsiai violetinę beretę užsimaukšlinusio ir kartais po šešiakampiais saulės akiniais besislepiančio barzdoto ir linksmo Vaiduoklio atvaizdas.
K.Stumbrio jau daugiau kaip 20 metų nebėra televizijos eteryje, bet šlovės spindulių ir žinomumo vaikus kadaise linksminęs Vaiduoklis nepasiilgsta.
„Žvelgdamas iš tam tikro nuotolio suprantu, kad ne televizija kelia ilgesį, o kūrybos procesas ir tuo metu dirbusi komanda. Buvo smagu linksminti, susitikti su žiūrovais. Iš viso televizijoje dirbau gal 15 metų. O Vaiduokliu buvau 12 metų. Dabar prisiminę mano personažą žmonės kartais prieš Kalėdas prašo pabūti Kalėdų Seneliu, bet tai ne mano amplua. Be to, ir sveikata, ir prekinė išvaizda jau nebe ta“, – kalbėjo K.Stumbrys.
Iš televizijos laikų K.Stumbrys turi išsaugojęs vaikų piešinius, tamsius šešiakampius akinius, kuriuos užsidėdavo vaidindamas Vaiduoklį. Ir dabar mašinoje su jais važinėja, kai saulė būna per daug ryški.
Dar Kastytis turi juodai violetinę beretę. Ją dirbant televizijoje atsiuntė viena mergaitė iš Vilkyškių miestelio Pagėgių savivaldybėje: „Tai viena smagiausių berečių, bet ne kiekvienai dienai. Gatvėse su ja nevaikščiosi, ji per daug ryški.“
Apie savo gyvenimą ir aistrą ruošti valgį jis papasakojo „Lietuvos ryto“ priedui „Savaitgalis“: „Žmoną 12 metų slaugęs ir galiausiai jos netekęs K. Stumbrys širdies atgaivą rado virtuvėje“.
Su skaitytojais Kastytis pasidalijo keliais receptais. Siūlome išbandyti vyniotinį su lašiša ir špinatais – jis pavyks net ir tiems, kurie nedraugauja su tešla.
Toks vyniotinis ir stalą papuoš, ir visus žuvies mėgėjus pradžiugins.
Vyniotinis su lašiša ir špinatais
Reikės:
- pakelio lašišos rudosios mėsos
- pakelio picos tešlos
- špinatų
- alyvuogių aliejaus
- sviesto
- sūdytų sezamų sėklų
Picos tešlos lakštą patepkite sviestu. Išdėliokite špinatų sluoksnį. Ant jų dėkite lašišos sluoksnį.
Suvyniokite tešlą su įdaru į ragelį, patepkite alyvuogių aliejumi kepimo popierių ir ragelio viršų.
Pabarstykite pyragėlio viršų sezamų sėklomis. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 40–45 min., kol paruduos paviršius. Skanu su „Forza Odin“ sriuba.