Rabarbarų ir obuolių pyragas (23 cm skersmens forma)
Tešlai reikės:
- 100 g miltų
- 50 g migdolų miltų
- 1 kiaušinio
- 100 g cukraus
- 170 g grietinės
- 75 g sviesto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- vanilės, žiupsnelio druskos
Trupiniams reikės:
- 50 g tirpinto sviesto
- 100 g miltų
- 50 g cukraus
Taip pat reikės:
- 300 g gabaliukais supjaustytų rabarbarų
- 1–2 obuolių
- mėgstamų uogų (bet nebūtinai)
Kaip gaminti
Trupiniams ištirpiname sviestą, suberiame cukrų ir miltus bei padarome trupinius. Dedame į šaldytuvą.
Tešlai grietinę išmaišome su kiaušiniu, vanilę ir druska. Abiejų rūšių miltus sumaišome su kepimo milteliais bei cukrumi. Į miltus sudedame minkštą sviestą, sutriname į trupinius ir supilame grietinės masę. Viską gerai išmaišome ir pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
Ant tešlos supilame supjaustytus rabarbarus ir obuolius bei uogas, jei naudosite.
Tada beriame tešlos trupinius ir kepame apie 50 min., 190 laipsnių temperatūroje arba kol iškeps.
Iškepus leidžiame atvėsti.
Puikiai tinka valgyti tiek šiltą su ledais, tiek gerai atvėsusį.