Produktų sąrašas trumpas ir paprastas: brokoliai, kiaušiniai, čederio sūris, panko džiūvėsėliai, svogūnų laiškai ir česnakai.
Brokolius reikės išvirti, kol suminkštės, tada juos susmulkinti, sumaišyti su džiūvėsėliais, kiaušiniais, tarkuotu sūriu, pjaustytais svogūnų laiškais ir sutrintu česnaku. Rankomis nulipdyti kamuoliukus ir išdėlioti juos ant kepimo skardos. Aptepti ar apipurkšti aliejumi, dėl kurio paviršius bus labiau traškus, ir kepti. Taigi, viskas labai paprasta!
Patiekite su jogurtiniu ar kitu mėgstamu padažu, o jei paruošite šviežių salotų, šie kamuoliukai gali atstoti pietus ar vakarienę.
Nesuklysite išbandę.
Brokolių ir sūrio kamuoliukai
Reikės:
- 1 brokolio galvos
- 1 puodelio panko džiūvėsėlių
- 2 kiaušinių
- 1 puodelio tarkuoto čederio sūrio
- kelių svogūnų laiškų, supjaustytų
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- druskos
- pipirų
Kaip gaminti
Brokolio galvą suskaidykite žiedynais ir išvirkite garuose. Susmulkinkite į nedidelius gabaliukus.
Dubenyje sumaišykite garuose virtus brokolius, džiūvėsėlius, kiaušinius, sūrį, svogūnų laiškus ir česnaką. Trindami Maišykite, kol masė gerai susimaišys, ir sutrinkite. Pagardinkite druska ir pipirais, pagal skonį.
Formuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi ir išteptos aliejumi. Aptepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę, kepkite apie 20–25 minutes arba kol paruduos ir taps traškūs.
Patiekite su graikiniu dzadzikio arba jogurtiniu padažu, kuriam sumaišykite graikinį jogurtą su trinta česnako skiltele, šlakeliu citrinų sulčių, druska.