Išbandykite balzaminį padažą su medumi – pikantiško skonio užpilas puikiai tinka įvairioms daržovių salotoms, o taip pat jis gali būti naudojamas kaip padažas mėsai ar net marinatas.
Paruoštą padažą galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki dviejų savaičių. Prieš jį naudodami tiesiog suplakite, kad visi ingredientai susimaišytų.
Balzaminis padažas
Reikės:
- 130 ml balzaminio acto
- 2 v. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 1 v. š. Dižono garstyčių
- 1 v. š. medaus
- 1 česnako skiltelės, sutrintos
- jūros druskos
- juodųjų pipirų
- 0,5 a. š. aguonų (nebūtina)
- 200 ml alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Į kokteilinę ar virtuvinio kombaino indą supilkite balzaminį actą, citrinos sultis, dėkite Dižono garstyčias, medų, česnaką, druską, pipirus ir aguonas. Suplakite iki vientisos masės.
Toliau plakdami lėtai, plona srovele pilkite aliejų, kol skystis sutirštės ir šiek tiek pašviesės.
Supilkite į stiklainėlį. Gardinkite salotas, keptą mėsą.
Laikykite šaldytuve.