O taip pat išsikepkite bulvių ant iešmo.
Dalijamės Irenos receptais.
Šašlykas kitaip
Negilią kepimo formą išklojame maistine plėvele.
1. Sluoksnis: labai plonai supjaustytas jautienos antrekotas.
2. Sluoksnis: plonais griežinėliais supjaustyta karštai rūkyta šoninė. Aš ją dar truputį išmušiau. Užklojame visą antrekotą.
3. Sluoksnis: Faršas, kuriam sumaliau antrekotą, dėjau saldžiųjų paprikų, česnako, raudonojo svogūno, petražolių, krapų, prieskonių, druskos ir pipirų. Gerai išmaišome, išmušame faršą. Užklojame šoninę.
4. Sluoksnis: vėl šoninė.
5. Sluoksnis: plonai supjaustytas antrekotas.
Viską apvyniojame maistine plėvele ir dedame 2 val. į šaldiklį.
Po 2 val. išimame iš šaldiklio, išimame iš formos. Supjaustome kvadratėliais. Suveriame ant iešmų.
Kamado tipo kepsninę įkaitiname iki maždaug 240 laipsnių Celsijaus. Kepame iš visų pusių. Paskrudiname iš visų pusių atidarę dangtį, vėliau dar pakepame jį uždarę. Svarbu neperkepti, mėsa turi būti vidutiniškai žalia. Sultinga ir minkšta.
Druska ir pipirai tik prieš valgymą.
Bulvės. Gerai išplauname. Supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais. Pamarinuojame su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, rūkytos saldžiosios paprikos milteliais, česnakų granulėmis. Paliekame 30 min.
Suveriame ant iešmo: tokia tvarka: bulvė, griežinėlis karštai rūkytos šoninės, vėl bulvė ir taip tolliau. Iešmą su bulvėmis apvyniojame folija ir kepame, kol bulvės suminkštės. Galima išimti iš folijos ir truputį dar paskrudinti.
Daugiau grilio receptų: „Irenakviat“