Į varškėčių masę įtarkavus obuolių, jie tampa kur kas puresni ir skanesni. Tik nepadauginkite miltų, kitaip varškėčiai bus kieti.
Formuoti juos reikėtų šlapiomis rankomis, nes tešla išeina lipni. Iš šios porcijos pagaminsite 18 nedidelių varškėčių.
Varškėčiai su obuoliais
Reikės:
- 350 g varškės (9 proc. riebumo)
- 150 g miltų
- 1 didelio obuolio (saldaus)
- 2 kiaušinių
- 3 v. š. cukraus
- 3 v. š. natūralaus jogurto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 1/4 a. š. druskos
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Į vieną dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai ištrinkite šakute. Į tą patį dubenį sudėkite nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, jogurtą ir išmaišykite.
Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir druska.
Miltus sumaišykite su varškės mase.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus.
Drėgnomis rankomis formuokite apie 1 cm storio nedidelius apvalius blynelius. Dėkite į keptuvę, kepkite iš abiejų pusių, kol jie išsipus ir gražiai paruduos.
Patiekite su grietine, uogiene ar uogomis.