Žinoma moteris juokauja – vaikams neabejotinai patinka viskas, kas saldu ir trašku, tad išmokę pasigaminti šiuos paprastus, bet labai gardžius patiekalus, tikrai pataikysite tiesiai į dešimtuką.
„Šįkart parodysiu, kaip pasigaminti kukurūzų traškučius su vištiena ir sūriu, dar žinomus kaip Nachos, bei skaniausius sausainius su keptais zefyrais. Tik nepagalvokite, kad šie patiekalai patiks tik vaikams – jie puikiausiai tiks ir jūsų vakarėlio stalui!“ – tikina K. Starkienė.
Deserto paslaptis Kotryna atskleidė laidoje, o nepakeičiamiems kukurūzų traškučiams su vištiena ir sūriu ji ruoštis kviečia jau dabar!
Kukurūzų traškučiai su vištiena ir sūriu
Reikės:
kukurūzų traškučių (Nachos);
vištienos filė;
raudonosios paprikos;
ropinio svogūno;
majonezo;
kelių rūšių sūrio (gerai besilydančio);
saldžiosios paprikos miltelių;
druskos.
Padažui prie traškučių reikės:
riebios grietinės;
svogūnų laiškų;
druskos.
Gaminimo eiga:
Pirmiausiai vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais ir gerai apkepinkite aliejuje. Nepamirškite pabarstyti jų druska bei paprikos milteliais.
Tuomet į kepimo formą sudėkite kukurūzų traškučius, o ant jų – keptą vištieną, kubeliais pjaustytą papriką bei smulkiai kapotą svogūną.
Kad majonezas būtų šiek tiek skystesnis, gerai jį išmaišykite, o tuomet juo padengti traškučius. Sutarkuokite sūrį ir gausiai juo apiberkite visą patiekalo paviršių. Kepkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, kol sūris išsilydys.
Kol traškučiai keps, paruoškite padažą – į grietinę sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Iškeptus traškučius ragaukite gausiai mirkydami juos padaže. Skanaus!