Cukinijų suktinukus galima ruošti su įvairiausiais įdarais: jiems tinka ne tik virtas kumpis, bet ir rūkyta ar sūdyta lašiša, kita žuvis.
Cukinijų suktinukai su kumpiu
Reikės:
- maždaug 350 g cukinijų
- 100 g mocarelos
- 3 kiaušinių
- druskos
- prieskoninių žolelių
Įdarui reikės:
- plonai pjaustyto virto kumpio
- kreminio sūrio arba mėgstamo padažo
- žalumynų
Kaip gaminti
Sutarkuokite cukinijas burokine tarka, suberkite į rėtį, apibarstykite druska ir palikite pastovėti. Nuspauskite sultis.
Mocarelą sutarkuokite ir sumaišykite su cukinijomis, į masę įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir viską sumaišykite.
Kepimo skardą (madžaug 30x30cm) išklokite kepimo popieriumi, ištepkite aliejumi ir supilkite cukinijų masę, išlyginkite. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepkite 20 minučių. Šiek tiek atvėsinkite, aptepkite kreminiu sūriu, išdėliokite plonai pjaustytą kumpį ar kitą įdarą, jei norite, aptepkite mėgstamu padažu ar apibarstykite žalumynais ir susukite.
Supjaustykite ir patiekite.