Kopūstas yra viena sveikiausių ir mūsų organizmui naudingiausių daržovių. Tad kopūstų sriubą išties verta įtraukti į savo gaminamų patiekalų sąrašą (jei dar nesate to padarę).
Suomijoje į kopūstų sriubą dedamas žiupsnelis džiovintų mairūnų. Prisipažinsiu, kad šio prieskonio nenaudoju, bet buvo proga jo nusipirkti ir išbandyti. Jo dėjau į dalį sriubos, bet nepasakyčiau, kad jis sriubai suteikia ypatingo skonio. Galima ir nedėti.
Man kopūstų sriuba yra neatsiejama nuo saujos šviežių krapų. Tad jų įdėjau tikrai nemažai. Taip pat naudojau pomidorų padažą.
Suomiška kopūstų sriuba
Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 30 min. Kiekis: 4 porcijos
Ingredientai:
- 400 g baltagūžio kopūsto, smulkiai supjaustyto
- 250 g smulkintos jautienos, kiaulienos (ar vien jautienos)
- 1 didelės morkos, smulkiai supjaustytos
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 nedidelių bulvių
- 3 v. š. pomidorų padažo
- 1,5 l sultinio
- 1 a. š. saldžiosios paprikos (mėsai)
- saujos šviežių krapų, susmulkintų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- žiupsnelio persilado
- žiupsnelio mairūnų (nebūtinai)
Kaip gaminti
Keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti morką, svogūną. Pakepinti apie 4 min.
Sudėti mėsą ir pakepinti apie 6–7 min. Įberti paprikos, druskos, pipirų.
Keptuvės turinį perkelti į puodą. Užpilti karštu sultiniu. Viską užvirti. Tada sumažinti kaitrą iki nedidelės. Sudėti kopūstą ir pavirti apie 5 min.
Tada sudėti bulves ir viską virti apie 15 min.
Įpilti pomidorų padažo, sudėti krapus, persiladą, mairūną.