Šoninės „marškinėliuose“ iškeptos bulvės gardžios tiek vienos pačios, su kefyru ir raugintais agurkėliais ar šviežiomis salotomis, tiek kaip garnyras prie kitų patiekalų.
Produktai paprasti, paruošti – paprasta ir nesudėtinga, tad nepraleiskite progos pasigaminti.
Šoninės „marškinėliuose“ keptos bulvės
Reikės:
- 800 g bulvių (geriau mažesnių, idealu – šviežių)
- 2 pakuočių plonai pjaustytos rūkytos šoninės
- 4–5 česnako skiltelių
- čiobrelių ar kitų mėgstamų žolelių
- bulvių prieskonių
- druskos
- pipirų
Kaip gaminti
Bulves švariai nuplaukite. Dėkite į puodą su vandeniu, užvirkite ir pavirkite apie 10 min. Nupilkite vandenį, atvėsinkite.
Česnakus išspauskite ar sutrinkite, sumaišykite su kitais prieskoniais ir ištrinkite bulves.
Kiekvieną bulvę apsukite šoninės juostele, dėkite į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje dar maždaug 20 min., kol bulvės visiškai iškeps.