Su šonine keptos bulvės – tikra skonių bomba

2023 m. gegužės 8 d. 17:23
Lrytas.lt
Receptas
Keptas bulves mėgsta visi – ne veltui yra tiek daug būdų, kaip jas paruošti. Šoninei taip pat daugelis negali atsispirti. O šiuos du produktus sujungę į vieną patiekalą, gausite tikrą skonio bombą.
Daugiau nuotraukų (1)
Šoninės „marškinėliuose“ iškeptos bulvės gardžios tiek vienos pačios, su kefyru ir raugintais agurkėliais ar šviežiomis salotomis, tiek kaip garnyras prie kitų patiekalų.
Produktai paprasti, paruošti – paprasta ir nesudėtinga, tad nepraleiskite progos pasigaminti.
Šoninės „marškinėliuose“ keptos bulvės
Reikės:
  • 800 g bulvių (geriau mažesnių, idealu – šviežių)
  • 2 pakuočių plonai pjaustytos rūkytos šoninės
  • 4–5 česnako skiltelių
  • čiobrelių ar kitų mėgstamų žolelių
  • bulvių prieskonių
  • druskos
  • pipirų
Kaip gaminti
Bulves švariai nuplaukite. Dėkite į puodą su vandeniu, užvirkite ir pavirkite apie 10 min. Nupilkite vandenį, atvėsinkite.
Česnakus išspauskite ar sutrinkite, sumaišykite su kitais prieskoniais ir ištrinkite bulves.
Kiekvieną bulvę apsukite šoninės juostele, dėkite į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje dar maždaug 20 min., kol bulvės visiškai iškeps.
keptos bulvėsšoninėreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.