Šią šventę galima paminėti išskirtiniais, karališkų tradicijų įkvėptais patiekalais. Juos galite pasiruošti tiek skanavimui namuose, tiek neštis į iškylą, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Daugelis paklausti, kokie patiekalai yra neatsiejama Didžiosios Britanijos dalis, įvardytų angliškus pusryčius. Taip pat greičiausiai būtų paminėta ir popiečio arbatos tradicija. Kas dar siejasi su karališku maistu ir tiktų artėjančiam savaitgaliui, kai viso pasaulio akys kryps į Didžiąją Britaniją?
Vienas svarbiausių dalykų rengiant karališkų tradicijų įkvėptus užkandžius ir patiekalus – naudoti šviežius, geros kokybės produktus.
Iškylos puošmena – šiuolaikiški popietės sumuštiniai
Sumuštiniai su tunu – neatsiejami karališkos popietės palydovai. Paprastai tokių sumuštinių rasite, jei Londono kavinėje prisėsite vėlyvos arbatėlės. Tačiau pastaruoju metu populiarėja ir šiuolaikiška, veganiška populiaraus užkandžio versija, kurią „Lidl“ ekspertai siūlo išbandyti su visagrūde duona.
Reikės:
- 2 skardinių (po 400 g) avinžirnių (be skysčio)
- 1,5 valgomojo šaukšto kaparėlių (nusausintų)
- pusės raudonojo svogūno
- 40 g konservuotų kukurūzų (nusausintų)
- 60 g veganiško majonezo
- 1 valgomojo šaukšto sezamų pastos
- 1 citrinos sulčių
- visagrūdės duonos (6 riekių)
Kaip gaminti
Vidutinio dydžio dubenyje smulkiai sutrinkite avinžirnius. Smulkiais kubeliais supjaustykite pusę svogūno ir suberkite į dubenį. Įmaišykite likusius ingredientus ir suberkite prieskonius. Gautą užtepą paskirstykite ant trijų duonos riekių, ant viršaus uždėkite papildomas riekes. Švelniai spustelkite paruoštus sumuštinius, kiekvieną jų supjaustykite į 4–6 dalis ir patiekite.
Karališkiems pietums – gardūs vištienos iešmeliai
Ruošiant karališkus patiekalus, ką veikti turės ir mėgstantys pasisukioti prie kepsninės. Jiems teks gardi užduotis: iškepti lipnios vištienos iešmelius. Be vištienos, šiems labai gardiems iešmeliams pasigaminti prireiks vos kelių virtuvės spintelėje esančių ingredientų.
Reikės:
- 6 vnt. vištienos šlaunelių mėsos
- 2 valgomųjų šaukštų grūdėtųjų garstyčių
- 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
- 3 valgomųjų šaukštų klevų sirupo
- 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo
- 2 valgomųjų šaukštų kečupo arba pomidorų pastos
- medinių iešmelių mėsai suverti
Kaip gaminti
Nuo vištienos nupjaustykite sausgysles ir riebalų perteklių, o sutvarkytą mėsą supjaustykite 2–3 cm storio gabaliukais. Visus kitus ingredientus ir prieskonius sumaišykite dubenyje. Subėrę vištieną, ją gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabaliukas pasidengtų gardžiuoju mišiniu. Jei turite laiko, uždenkite dubenį ir palikite mėsą marinuotis 3 valandoms šaldytuve.
Marinuotos vištienos gabaliukus smeikite ant medinių iešmelių ir tolygiai juos išdėstykite, bet nepergrūskite. Kad mėsos gabaliukus būtų lengviau suverti ant medinių iešmelių, 30 minučių palaikykite juos šaltame vandenyje. Kepkite vidutinės kaitros kepsninėje ar grilyje apie 8–10 minučių. Įpusėję kepti, apverskite ir kepkite iš kitos pusės.
Karališkos iškylos desertui – lengvai paruošiami keksiukai
Kiekvienas smaližius apsidžiaugs ant šventinio, karališko stalo išvydęs ir visame pasaulyje mėgstamus šokoladinius keksiukus. Juos pagaminti – taip paprasta, o prireiks vos pusvalandžio.
Šokoladinių keksiukų tešlai reikės:
- 150 g kambario temperatūros sviesto
- 150 g cukraus pudros
- 3 vidutinio dydžio kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- 175 g kvietinių miltų
- 25 g kakavos miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Sviestiniam kremui reikės:
- 150 g kambario temperatūros sviesto
- 300 g miltelinio cukraus
- 2 valgomųjų šaukštų pieno
Kaip gaminti
Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę, turimą 12 skylių kepimo formą išklokite keksiukų formelėmis. Į didelį dubenį sudėkite sviestą ir suberkite miltelinį cukrų. Įmuškite kiaušinius ir įlašinkite vanilės ekstrakto.
Persijokite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius bei įberkite žiupsnelį druskos. Viską išplakite elektriniu plakikliu, mišinį padalykite į formeles.
Vidutinės kaitros orkaitėje kepkite apie 15–20 minučių, kol tešla sustings, o į vidurį įsmeigtas medinis smeigtukas liks švarus. Iškeptus keksiukus atvėsinkite ant grotelių.
Norėdami pagaminti sviestinį kremą, į dubenį sudėkite sviestą, suberkite miltelinį cukrų ir įpilkite pieno. Mišinį gerai išplakite elektriniu plakikliu. Gautą kremą užtepkite ant atvėsusių keksiukų ir patiekite. Skanaus!