Todėl dažniausiai gaminu tinginių „Napoleonus“. Bet pažadu – stengsiuosi, ir gal tas tikrasis pavyks visai neprastas.
Iš nurodytos produktų normos paruošite 8–10 porcijų deserto, užtruksite apie 1 val., dar reikės laiko, kol desertas ilsėsis šaldytuve.
Tinginių „Napoleonas“
Reikės:
- 500 g sluoksniuotos tešlos;
- 1 skardinės sutirštinto pieno;
- 200 g sviesto, kambario temperatūros;
- 2 v. š. grietinės;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 3 v. š. uogienės (rinkitės rūgštesnę).
Kaip gaminti
Sluoksniuotą tešlą supjaustome piršto storio juostelėmis. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10–12 min., kol tešla iškeps ir gražiai paruduos.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su sutirštintu pienu ir grietine. Įspaudžiame citrinos sulčių ir išmaišome.
3–4 juosteles sutrupiname iki trupinių, naudosime desertui apvolioti.
Desertą aš ruošiau ant maistinės plėvelės – taip patogu jį suformuoti. Dedame 4 pirštelius, gausiai aptepame kremu, ant viršaus šiek tiek patepame uogienės. Dedame vėl sluoksniuotos tešlos juosteles, vėl tepame kremu, uogiene. Ant viršaus rikiuojame tešlos juosteles. Tvirtai susukame į ritinėlį ir dedame į šaldytuvą skoniams „susidraugauti“.
Man išėjo 2 tinginių „Napoleono“ ritinėliai.
Skaniausia, kai desertas bent naktį pastovi šaldytuve. Tada jį išvyniojame iš maistinės plėvelės ir apvoliojame trupiniuose. Skanaus.