Išbandykite!
Lazanija be mėsos
Reikės:
- 9–12 lazanijos lakštų (nelygu kepimo indo forma ir dydis)
- 350 g varškės
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 1 v. š. pesto padažo (arba prieskoninių žolelių)
- 1 kiaušinio
- druskos ir pipirų
Padažui reikės:
- 30 g sviesto
- 2 v. š. miltų
- 0,5 l pieno
- druskos ir pipirų
Kaip gaminti
Varškę sumaišykite su dviem trečdaliais tarkuoto sūrio, kiaušiniu, pagardinkite prieskoniais ir viską sutrinkite.
Padažui puodelyje ištirpinkite sviestą, berkite porą šaukštų miltų ir maišydami pakepinkite apie minutę. Maišydami po truputį supilkite pieną ir kaitinkite, kol sutirštės. Stenkitės, kad neliktų gumuliukų. Padažą pagardinkite druska, pipirais, žiupsneliu tarkuoto muskato riešuto.
Indą, kuriame kepsite lazaniją, ištepkite riebalais, dėkite vieną sluoksnį lazanijos lakštų, ant jų užpilkite tiek padažo, kad apsemtų lakštus. Padažo negailėkite – jis susigers į lakštus.
Dėkite sluoksnį varškės įdaro. Vėl dėkite lazanijos lakštus, juos apliekite padažu ir vėl dėkite sluoksnį įdaro. Viską pakartokite dar kartą. Sudėję paskutinius lazanijos lakštus juos apliekite padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Uždenkite folijos lakštu ir dėkite kepti į iš anksto įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50–55 min. Jei viršus pernelyg skrunda, uždenkite folija.
Ar iškepė, patikrinkite aštriu peiliu – jei jis lengvai slysta iki lazanijos dugno, ji iškepė. Jei ne, pakepkite dar keletą minučių.
Patiekite su šviežių daržovių salotomis.