Reikės:
- pakelio paprastų sausainių
- skardinės sutirštinto kokosų pieno
- saujos pistacijų
- 3 valgomųjų šaukštų kakavos
- 150 g pistacijų pastos
- juodojo šokolado plytelės
Kaip gaminti
Sutrumpinkite sausainius mažais gabaliukais. Pridėkite sutirštinto pieno ir pistacijų pastos. Viską gerai sumaišykite.
Pistacijas nulupkite, sudėkite į gautą masę, įberkite kakavos ir vėl viską gerai sumaišykite. Galite pridėti džiovintų uogų arba kitų mėgstamų priedų.
Gautą masę sudėkite į popieriumi išklotą indą.
Plytelę juodojo šokolado ištirpinkite ir užpilkite ant „Tinginio“, dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Pietų dėžutė“.