Rikotos ir apelsinų spurgytės (30–40 vnt.)
Reikės:
- 2 rikotos sūrio indelių (po 250 g)
- 260 g miltų
- 4 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 1 apelsino žievelės ir 2 v.š apelsinų sulčių
- 4 a. š. kepimo miltelių (be kaupo)
- vanilės
- aliejaus kepti
Kaip gaminti
Į dubenį dedame rikotos sūrį, cukrų kiaušinius, vanilę, apelsinų žieveles, sultis ir viską išmaišome iki vientisos masės.
Miltus su kepimo milteliais sumaišome ir įsijojame į sūrio masę. Viską sumaišome. Masė bus puri ir lengva (atrodys, kad reikia daugiau miltų, bet nedėkite).
Gilesniame puode įkaitiname aliejų ir kai gerai įkaista, šaukštu kabiname nedidelį kiekį tešlos ir dedame į aliejų. Kepame 3–4 min. vis pavartydami, kad gražiai apskrustų.
Lengvai atvėsusias apibarstome milteliniu cukrum arba merkiame į skystą šokoladą.
Skaniausios šiltos, bet ir rytojaus rytą dar minkštos.
Lauksiu jūsų bandymų. Skanaus!