Lengvai ir paprastai paruošiamos rikotos spurgytės: viens du – ir tik spėk kepti

2023 m. balandžio 29 d. 17:10
Lrytas.lt
Receptas
Viens, du, trys – ir tobulos spurgytės paruoštos. Jokio kildinimo, minkymo. Viskas sudedama į vieną indą, išmaišoma – ir tik spėk kepti.
Daugiau nuotraukų (1)
Rikotos ir apelsinų spurgytės (30–40 vnt.)
Reikės:
  • 2 rikotos sūrio indelių (po 250 g)
  • 260 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 1 apelsino žievelės ir 2 v.š apelsinų sulčių
  • 4 a. š. kepimo miltelių (be kaupo)
  • vanilės
  • aliejaus kepti
Kaip gaminti
Į dubenį dedame rikotos sūrį, cukrų kiaušinius, vanilę, apelsinų žieveles, sultis ir viską išmaišome iki vientisos masės.
Miltus su kepimo milteliais sumaišome ir įsijojame į sūrio masę. Viską sumaišome. Masė bus puri ir lengva (atrodys, kad reikia daugiau miltų, bet nedėkite).
Gilesniame puode įkaitiname aliejų ir kai gerai įkaista, šaukštu kabiname nedidelį kiekį tešlos ir dedame į aliejų. Kepame 3–4 min. vis pavartydami, kad gražiai apskrustų.
Lengvai atvėsusias apibarstome milteliniu cukrum arba merkiame į skystą šokoladą.
Skaniausios šiltos, bet ir rytojaus rytą dar minkštos.
Lauksiu jūsų bandymų. Skanaus!
spurgosspurgarikota
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.