Ypatingo kvapo ir skonio keksiukams suteikia cinamonas. Jie patiks ir mažiems, ir dideliems, tad išsikepkite.
Morkų keksiukai
Reikės:
- 100 g morkų, smulkiai sutarkuotų
- 80 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 70 g augalinio aliejaus
- 110 g miltų
- saujelės graikinių riešutų, sukapotų (nebūtina)
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 0,25 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
- trečdalio arbatinio šaukštelio malto cinamono
Kaip gaminti
Smulkiai tarkuotas morkas sumaišykite su cukrumi.
Įkulkite kiaušinį, supilkite aliejų, suberkite riešutus.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda, cinamonu ir imbieru. Įmaišykite į morkų masę.
Tešlą supilkite į riebalais išteptas keksiukų formeles.
Dėkite kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 25–35 minutes, nelygu keksiukų dydis. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Leiskite atvėsti ant grotelių ir skanaukite su arbata ar pienu.