Burnoje tirpstantys morkų keksiukai patiks ir mažiems, ir dideliems

2023 m. balandžio 26 d. 18:11
Lrytas.lt
Receptas
Purūs ir minkštučiai morkų keksiukai, kurie tiesiog tirpsta burnoje. Šie morkų keksiukai puikiai tiks ir vietoje pyrago ant švenčių stalo, ir norint pasilepinti su popietės arbata ar pieno stikline. 
Daugiau nuotraukų (1)
Ypatingo kvapo ir skonio keksiukams suteikia cinamonas. Jie patiks ir mažiems, ir dideliems, tad išsikepkite.
Morkų keksiukai
Reikės:
  • 100 g morkų, smulkiai sutarkuotų
  • 80 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 70 g augalinio aliejaus
  • 110 g miltų
  • saujelės graikinių riešutų, sukapotų (nebūtina)
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,25 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
  • trečdalio arbatinio šaukštelio malto cinamono
Kaip gaminti 
Smulkiai tarkuotas morkas sumaišykite su cukrumi.
Įkulkite kiaušinį, supilkite aliejų, suberkite riešutus.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda, cinamonu ir imbieru. Įmaišykite į morkų masę.
Tešlą supilkite į riebalais išteptas keksiukų formeles.
Dėkite kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 25–35 minutes, nelygu keksiukų dydis. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. 
Leiskite atvėsti ant grotelių ir skanaukite su arbata ar pienu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.