Pavasarį, kai pats meškinių česnakų sezonas, – nuodėmė neišbandyti jų receptų. Šią sriubą paruošite vos per pusvalandį, o iš nurodyto produktų kiekio jos pakaks 4 asmenims.
Trinta meškinių česnakų sriuba
4 porcijoms reikės:
- 1 saliero stiebo
- 1 nedidelio svogūno
- 3 v. š. sviesto
- 3 v. š. ilgagrūdžių ryžių
- druskos ir maltų baltųjų pipirų
- 3 puodelių vištienos sultinio
- maždaug 3 puodelių meškinių česnakų lapų
- 100 ml grietinėlės
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Ryžius perplaukite ir atidėkite į šalį. Meškinius česnakus taip pat nuplaukite ir nusausinkite, susmulkinkite.
Sukapokite salierą ir svogūną.
Puode ištirpinkite sviestą, apkepkite salierus ir svogūnus, kepkite maždaug 5 minutes.
Suberkite ryžius ir maišydami pakepkite keletą minučių. Supilkite vištienos sultinį, užvirkite, uždenkite ir virkite apie 20 minučių.
Dėkite meškinius česnakus ir pavirkite, kol suminkštės.
Sutrinkite sriubą, supilkite grietinėlę, galiausiai šliūkštelkite alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais ir patiekite.
Skanaus!