Tad visgi gaminu gaivų sūrio tortą. Skanus ir lengvas. Su kava suvalgiau net porą gabalėlių.
Sūrio tortas
Kepimo forma – 26 cm skersmens. Porcijų – 10. Užtruksite apie 1 val. + laikas, kol tortas stings šaldytuve.
Biskvitui reikės:
- 2 kiaušinių;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 100 ml cukraus;
- 2 v. š. aliejaus;
- 100 ml miltų;
- 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Sūrio sluoksniui reikės:
- 190 g maskarponės sūrio;
- 400 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 1 citrinos;
- 130 g cukraus;
- 10 g želatinos + 50 ml vandens jai brinkinti.
Biskvitui sulaistyti reikės:
- apie 50 ml vandens;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- cukraus pagal skonį.
Kaip gaminti
Kepame biskvitą. Kiaušinius išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų ir masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tešlą supilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Gaminame kremą. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Maskarponės sūrį sudedame į dubenėlį. Ten pat suberiame cukrų, įspaudžiame citrinos sultis, nutarkuojame žievelę ir gerai išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišome į maskarponės masę.
Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Silpna srovele supilame į kremo masę ir gerai išmaišome.
Torto surinkimas. Man patinka visus tortus surinkti konditeriniame žiede. Tuomet tortas būna daug gražesnės ir taisyklingesnės formos.
Biskvitą dedu ant padėklo ar tortinės, kurioje patieksime tortą. Jį apjuosiu konditeriniu žiedu. Sulaistome saldžiarūgščiu skysčiu. Ant viršaus krečiame maskarponės kremą. Dedame į šaldytuvą bent 4–6 val. sustingti.
Puošiau šviežiomis uogomis.