Šios spurgos kepamos prieš šventes, o išvertus pavadinimą į lietuvių kalbą, tai reiškia „svajonės“.
Labai paprastos spurgos, tačiau tai tikra Portugalijos klasika, ir ten būnant jų būtina paragauti.
Portugališkos spurgos
Ingredientai:
- 1 šaukštas sviesto
- 1 šaukštas cukraus
- 4 kiaušiniai
- žiupsnelis druskos
- 3/4 stiklinės vandens
- 1 stiklinė miltų
Apvolioti reikės:
- 1 šaukštas cinamono
- 4 šaukštai cukraus
Kaip gaminti
Vidutinio dydžio puode ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Nuolat maišykite. Supilkite miltus ir mediniu šaukštu maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į gumulą.
Tešlą perdekite į virtuvinį kombainą ir intensyviai maišykite vis įdėdami po 1 kiaušinį. Tešla turi būti lygi ir blizgi.
Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 30 min.
Įkaitinkite aliejų kaip įprastoms spurgoms.
Šaukštais formuokite spurgytes ir virkite aliejuje, kol išvirs (apie 6–8 min.). Kiaurasamčiu išgriebkite spurgas. Apvoliokite cinamono ir cukraus mišinyje.