Šios spurgos itin populiarios Portugalijoje – išbandykite ir jūs

2023 m. balandžio 18 d. 21:03
„Samčio užrašai“
Receptas
Portugalijoje, kaip žinia, labai skanus maistas, ypač aštuonkojai. O aš norėjau išbandyti šios šalies spurgas, vadinamas „Sonhos“.
Daugiau nuotraukų (1)
Šios spurgos kepamos prieš šventes, o išvertus pavadinimą į lietuvių kalbą, tai reiškia „svajonės“.
Labai paprastos spurgos, tačiau tai tikra Portugalijos klasika, ir ten būnant jų būtina paragauti.
Portugališkos spurgos
Ingredientai:
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštas cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • žiupsnelis druskos
  • 3/4 stiklinės vandens
  • 1 stiklinė miltų
Apvolioti reikės:
  • 1 šaukštas cinamono
  • 4 šaukštai cukraus
Kaip gaminti
Vidutinio dydžio puode ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Nuolat maišykite. Supilkite miltus ir mediniu šaukštu maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į gumulą.
Tešlą perdekite į virtuvinį kombainą ir intensyviai maišykite vis įdėdami po 1 kiaušinį. Tešla turi būti lygi ir blizgi.
Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 30 min.
Įkaitinkite aliejų kaip įprastoms spurgoms.
Šaukštais formuokite spurgytes ir virkite aliejuje, kol išvirs (apie 6–8 min.). Kiaurasamčiu išgriebkite spurgas. Apvoliokite cinamono ir cukraus mišinyje.
spurgosreceptasPortugalija
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.