Degintų paprikų salotos pagal Kristupo Krivicko receptą, kurias pamilsite nuo pirmojo kąsnio

2023 m. balandžio 16 d. 22:01
Kristupas Krivickas, tinklaraščio „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ autorius
Receptas
Saldžiosios paprikos – daržovės, mėgstamos visame pasaulyje. Jos turi daug vitaminų, antioksidantų, kalio, folio rūgšties, skaidulų, geležies, bet mažai kalorijų, todėl yra sveikatos šaltinis.
Daugiau nuotraukų (3)
Ant žarijų „besiilsinčių“ paprikų skleidžiamas aromatas yra kažkas nepaprasto, dieviško.
Greitai ir originaliai pagamintas degintų paprikų salotos pamėgsite nuo pirmojo kąsnio.
Degintų paprikų salotos
Reikės:
  • 3 skirtingų spalvų paprikų
  • 1 pankolio
  • 4 česnako skiltelių
  • 1–2 aitriųjų paprikų
  • 2 v. š. smulkintų petražolių
  • 1 v. š. smulkintų krapų
  • pusės citrinos sulčių
  • 50–100 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
Kaip gaminti
Plonai supjaustykite pankolį, smulkiai – česnaką, aitriąsias paprikas ir petražoles. Viską apibarstykite druska ir pipirais, įspauskite citrinos sulčių.
Apliekite alyvuogių aliejumi, išmaišykite ir palikite bent valandai, kad atsiskleistų ir susimaišytų skoniai.
Paprikas meskite tiesiai į žarijas ir kepkite vartydami, kol visiškai pajuoduos. Suvyniokite į foliją, palaukite, kol atvės.
Išvyniokite iš folijos, pašalinkite juodą odelę, išmeskite sėklas, supjaustykite plačiomis juostelėmis ir sumaišykite su paruoštomis daržovėmis.
Jeigu reikia, dar kartą apibarstykite druska.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.