Ant žarijų „besiilsinčių“ paprikų skleidžiamas aromatas yra kažkas nepaprasto, dieviško.
Greitai ir originaliai pagamintas degintų paprikų salotos pamėgsite nuo pirmojo kąsnio.
Degintų paprikų salotos
Reikės:
- 3 skirtingų spalvų paprikų
- 1 pankolio
- 4 česnako skiltelių
- 1–2 aitriųjų paprikų
- 2 v. š. smulkintų petražolių
- 1 v. š. smulkintų krapų
- pusės citrinos sulčių
- 50–100 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
Kaip gaminti
Plonai supjaustykite pankolį, smulkiai – česnaką, aitriąsias paprikas ir petražoles. Viską apibarstykite druska ir pipirais, įspauskite citrinos sulčių.
Apliekite alyvuogių aliejumi, išmaišykite ir palikite bent valandai, kad atsiskleistų ir susimaišytų skoniai.
Paprikas meskite tiesiai į žarijas ir kepkite vartydami, kol visiškai pajuoduos. Suvyniokite į foliją, palaukite, kol atvės.
Išvyniokite iš folijos, pašalinkite juodą odelę, išmeskite sėklas, supjaustykite plačiomis juostelėmis ir sumaišykite su paruoštomis daržovėmis.
Jeigu reikia, dar kartą apibarstykite druska.