Tepkite šio sviesto ant duonos, dėkite ant mėsos kepsnio, keptos žuvies, paskaninkite juo sriubą, makaronus, bulves ar kitą patiekalą – šis sviestas yra toks universalus, kad suteiks skonio bet kam.
Tad pasiruošę tokio sviesto pavasarį, kol meškinių česnakų sezonas, ir jo užsišaldę, mėgautis galėsite visus metus. Vitaminus dovanoja pati gamta – naudokitės, kol proga!
Meškinių česnakų sviestas
Reikės:
- 250 g sviesto
- 100 g meškinių česnakų
- 1–1,5 a. š. druskos
- 0,25 a. š. juodųjų pipirų
- 1–2 v. š. citrinos sulčių
Kaip gaminti
Sviestą, jei jis ką tik iš šaldytuvo, palikite suminkštėti kambario temperatūroje.
Nuplaukite ir nudžiovinkite meškinių česnakų lapus. Dėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite.
Sudėkite sviestą, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis.
Viską sutrinkite virtuviniu kombainu iki kreminės masės.
Dėkite į ledukų formeles arba suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve.