Azijietiška virtuvė – pilna ryškių daržovių, mėsos ar žuvies skonių bei išraiškingų padažų. Kas gi gali atsispirti traškiam sultingos mėsos gabalėliui su saldžiarūgščiu padažu? Laimei, šiuo skoniu galima pasimėgauti ne tik restorane, bet ir pasiruošti namuose. Tam puikiai pasitarnaus specialūs „Lidl superšeštadienio“ pasiūlymai.
Šį kartą tikra šventė laukia mėsos, grybų ir riešutų mėgėjų. Kilogramas šviežios „Skonio ženklo“ kiaulienos nugarinės be kaulo kainuos tik 3,85 Eur. Lietuviškus pievagrybius įsigysite net su 37 proc. nuolaida (400 g už 0,99 Eur). O savo telefone aktyvinę „Lidl Plus“ kuponą, antra anakardžių riešutų „Alesto“ pakuotė kainuos tik 1,44 Eur (200 g).
Savaitgalio superreceptas:
Iš šių puikių ingredientų siūlome pasigaminti gardų, greitą ir piniginei draugišką patiekalą, dvelkiantį egzotiška ir spalvinga Azijos virtuve. Švelnios kiaulienos, žemiškų grybų ir traškių anakardžių receptas su tąsiu padažu – puikus skonių ir tekstūrų derinys, visai šeimai pagaminamas vos per 20 minučių.
Jums prireiks:
- 500 g kiaulienos nugarinės „Skonio ženklas“
- 300 g pievagrybių
- 125 g anakardžių riešutų „Alesto“
- 2 skiltelių česnako
- 20 ml sojos padažo
- 15 g kukurūzų krakmolo
- 30 ml augalinio aliejaus
- Druskos, pipirų ir šviežių aitriųjų paprikų pagal skonį
Patiekalo gamybą pradėkite nuo padažo. Mažame dubenyje sumaišykite sojos padažą, kukurūzų krakmolą, žiupsnelį druskos, pipirų bei smulkintų aitriųjų paprikų pagal skonį. Paruoštą padažą padėkite į šalį ir pereikite prie kiaulienos pjaustymo juostelėmis.
Didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų ir sudėkite pjaustytus kiaulienos gabalėlius. Juos kepkite, kol apskrus, maždaug 3–4 minutes iš kiekvienos pusės. Apkeptas mėsos juosteles išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Į tą pačią keptuvę sudėkite nuplautus ir griežinėliais pjaustytus grybus ir česnaką. Kepkite, kol grybai suminkštės, apie 2–3 minutes. Į keptuvę suberkite anakardžius ir kepkite dar 1–2 minutes.
Tuomet į grybų ir riešutų masę grąžinkite kiaulieną ir galiausiai supilkite padažą. Viską dar šiek tiek patroškinkite, kol padažas sutirštės ir tolygiai padengs visus ingredientus. Patiekite su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru ir mėgaukitės spalvingais bei burnoje tirpstančiais Azijos skoniais.