Nenusivilsite išbandę.
Lašišos sriuba
Reikės:
- 1 poro (baltosios dalies) arba vidutinio dydžio svogūno
- 1 morkos
- 2-3 v. š. sviesto
- 1 1 vandens
- 3–4 bulvių
- 300 g lašišos be odos ir be kaulų
- druskos
- juodųjų ir kvapiųjų pipirų
- 200 ml grietinėlės
- krapų
Kaip gaminti
Į puodą dėkite sviestą, ištirpinkite, sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas ir smulkintą porą ar svogūną, apkepkite.
Supilkite vandenį, dėkite kubeliais supjaustytas bulves ir užvirkite. Virkite, kol bulvės ir morkos suminkštės, apie 10–15 min.
Lašišą supjaustykite kubeliais, sudėkite į sriubą ir pavirkite apie 5 min.
Pagardinkite pipirais ir druska.
Išjunkite kaitrą ir supilkite grietinėlę, išmaišykite. Patiekite apibarstę krapais.