Mano variantas nėra klasikinis. Papildomai įdėjau šaldytų išvirtų žirnelių.
Taip pat naudojau kiek mažiau majonezo. Į šias salotas įdėjau ir graikiško jogurto. Salotos buvo gaivios, kiek sveikesnės.
Ciberžolę naudojau dėl geltonos spalvos. Ji nėra būtina.
Kiaušinių salotos
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 12 min.
Reikės:
- 4 kietai virtų kiaušinių
- 70 g (1/2 st.) šaldytų žirnelių
- 2–3 valg. š. majonezo
- 1 valg. š. graikiško jogurto
- 1 arbat. š. švelnių garstyčių
- 1 svogūno laiško, supjaustyto
- saujos šviežių krapų, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- žiupsnelio ciberžolių (nebūtinai)
Gaminimas
Išimti kiaušinio trynius. Juos sutrinti šakute. Baltymus smulkiai supjaustyti.
Išvirti žirnelius. Virti keletą minučių.
Inde sumaišyti visus ingredientus.
Patiekti su paskrudintu batonu, salotų lapais.