Be abejo, artėjant Velykoms visi pagalvojame, kokias velykines vaišes ruošime. Kita mintis – ką reikės daryti su likusiais virtais kiaušiniais? Ir vienu, ir kitu atveju tikrai pravers šis lašiša įdarytų kiaušinių receptas.
Galima ruošti ir nebūtinai Velykoms – įdarytus kiaušinius pasigaminti kaip gardų užkandį. Jei turėsite jau išvirtų kiaušinių, užtruksite daugiausia 10 minučių.
O suvalgysite dar greičiau – vienas, du, ir šie kiaušiniai dingsta nuo stalo.
Kiaušinių užkandis su rūkyta lašiša
5 porcijoms reikės:
- 7 kietai virtų kiaušinių
- 85 g šaltai rūkytos lašišų filė
- 2 v. š. smulkintų svogūnų laiškų
- 2 v. š. grietinės
- 1,5 v. š. majonezo
- 1,5 v. š. smulkintų šviežių petražolių
- 0,5 v. š. garstyčių
- druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Kiaušinius nulupkite, atsargiai perpjaukite perpus, pašalinkite trynius ir šakute sutrinkite.
Lašišą susmulkinkite.
Viename dubenėlyje sumaišykite trynius, lašišą, grietinę, majonezą, garstyčias, 1 v. š. petražolių ir svogūnų laiškus. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Į kiekvieną kiaušinio puselę dėkite trynių masės, išdėliokite lėkštėje, apibarstykite 0,5 v. š. petražolių ir patiekite.