Tešlai reikės:
- 100 g medaus;
- 120 g sviesto;
- 180 g cukraus;
- 2 kiaušinių;
- šaukštelio sodos;
- 530 g miltų.
Į puodą dėkite medų, sviestą ir cukrų. Kaitinkite nuolat maišydami, kol viskas ištirps. Tada dėkite šaukštelį sodos ir kaitinkite, kol masė pasidarys karamelinės spalvos. Palikite masę šiek tiek atvėsti, maždaug 10 min.
Į masę įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sudėkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
Tešlą padalinkite į 11 gabaliukų – kiekvieną gabaliuką atskirai iškočiokite. Jei tešla limpa prie kočėlo, pabarstykite trupučiu miltų. Lakštas man gavosi 22 cm skersmens.
Lakštus kočiojau ant kepimo popieriaus, pridengusi kitu kepimo popieriaus lapu.
Lakštai turi būti labai ploni, nes kepant jie gražiai iškils. Vieną lakštą kepiau 180 laipsnių orkaitėje maždaug 4–4:15 min., kol gražiai paruduos. Kraštus apipjausčiau iki formos dydžio, likučius panaudojau trupiniams.
Kremui reikės:
- 800 g grietinės 30 proc. riebumo;
- 1 indelio sutirštinto pieno.
Tortą surinkau kepimo formoje su nuimamais kraštais. Dėti lakštą, pertepti kremu ir taip sluoksniuoti iki viršaus visus 11 lakštų. Viršų aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais. Juos gavau sutrynusi tešlos likučius trintuvu.
Tortą įdėjau į šaldytuvą nakčiai, ryte nuėmiau kepimo formos šonus ir apibarsčiau trupiniais.
Tortą papuošiau uogomis.
Gavosi labai purus ir minkštutėlis. Tirpstantis burnoje!
Daugiau receptų galite rasti: Irenakviat